Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,81
  • BIST
    %-0,27
Yaz aylarında göz alerjisi neden olur korumak için yapılması gerekenler alerjik konjonktivit nedir?

Yaz aylarında göz alerjisi neden olur korumak için yapılması gerekenler alerjik konjonktivit nedir?

Yarıyılsal alerjiler, yaz ayları ile beraber bedenin değişik bölgelerinde olduğu gibi gözlerde yarattıkları negatif tesirler ile günlük hayatı negatif etkileyebiliyor. Özellikle dış mekanlardaki polen ve çimen gibi alerjenlere karşı duyarlı olanların, bu gidişattan en çok etkilenen uzuvlarının gözleri olduğunun altını çizen Dünyagöz Ataköy’den Yrd. Doç. Dr. Melike Gedar, “Yaz aylarında oluşabilecek alerjilere karşı gözlerimiz, en […]

Yarıyılsal alerjiler, yaz ayları ile beraber bedenin değişik bölgelerinde olduğu gibi gözlerde yarattıkları negatif tesirler ile günlük hayatı negatif etkileyebiliyor. Özellikle dış mekanlardaki polen ve çimen gibi alerjenlere karşı duyarlı olanların, bu gidişattan en çok etkilenen uzuvlarının gözleri olduğunun altını çizen Dünyagöz Ataköy’den Yrd. Doç. Dr. Melike Gedar, “Yaz aylarında oluşabilecek alerjilere karşı gözlerimiz, en korunmasız uzuvlarımızdır. Bu yarıyıllarda, gözlerde oluşabilecek alerjik konjonktivit gibi rahatsızlıklara karşı ek önlemler almak gerekebilir” diyor.

KAŞINMA BATMA SULANMA VE YANMA BULGULARINA DİKKAT!

Havaların iyice ısınmaya başladığı yaz aylarında havada uçuşan polen ve tozlar ile beraber alerjik tepkinlerin görülme sıklığı da ciddi oranda çoğalış gösteriyor. Yaz alerjilerinin en sık görüldüğü uzvun gözlerdir. Etrafla dolaysız temasları nedeniyle gözler, alerjik tepkinlerin en sık görüldüğü uzuvlarımızdır.

Kaşınma, batma, sulanma, yanma, ışığa karşı hassasiyet ve görme bozuklukları gibi bulgular yaz aylarını seziliyorsa, bunun nedeninin alerji olma ihtimali oldukça yüksek. Yaz alerjilerinin oluşturduğu öteki negatif tesirler arasında burun akıntısı, aksırma, burun tıkanıklığı ve kaşıntı da bulunuyor. Şayet bu bulgular kendilerini yaz aylarında daha sıklıkla gösteriyorsa, ayrıntılı bir göz tetkikine giderek zorunlu temkinleri almakta büyük fayda var.

KONTAKT LENS KULLANIMI TEHLİKEYİ ARTTIRIYOR!

Güneş ışınlarının da alerji yaradılışında ehemmiyetli bir etkendir. Gözlerde oluşabilecek pek çok hastalık için en ehemmiyetli faktörlerden bir tanesi güneş ışınlarıdır. Ultraviyole ışınları nedeniyle oluşabilecek konjonktivit gibi rahatsızlıklardan korunmak için, UV gözetmeli güneş gözlüğü kullanılmasını nasihat ediyoruz. Bunun yanı gizeme, lens kullanımı da alerjik tepkinlerin oluşma tehlikesini çoğaldıran etkenler arasında yer alıyor.

Yaz yarıyılında uçuşan polen ve tozlara ek olarak, deniz ve havuzlara lensle girmek de gözlerde alerjik tepkin yaradılışını tetikleyebilir. Lenslerin üzerine yapışacak polen ve mikroplar, alerjilerden iltihaplanmalara kadar pek çok ciddi problem oluşmasına neden olabilir. Bu nedenden dolayı, özellikle yaz aylarında lens yerine gözlük kullanılması, bu tehlikeleri en aza indirmek için alınabilecek tedbirlerden bir tanesidir. 

EN SIK GÖRÜLEN RAHATSIZLIK; ‘ALERJİK KONJONKTİVİT’

Havanın ısınmasıyla beraber görülme oranlarında ciddi çoğalış yaşanan alerjik konjonktivit hastalığının ortaya çıkmasındaki en ehemmiyetli faktörlerin alerjiler, enfeksiyonlar ve etrafsal etmenlerdir, alerjik konjonktivit, gözlerde fazla sulanma, ağrı, kaşıntı, çapaklanma ve sabahları kirpiklerde kabuklanma bulguları ile kendisini gösterir. İlerleyen yarıyıllarda gözlerin sıklıkla kaşınması ile beraber oluşabilecek keratokonus gibi rahatsızlıkların oluşmasının yasaklanması için, bu bulguların kollandığı şahısların süratlice ayrıntılı bir göz tetkikinin hakikatleştirilmesi ve rehabilitasyonlarına başlanması gerekiyor.

Alerjik konjonktivit hastaları için ancak zamanında teşhis ve rehabilitasyonlar sayesinde, ilerleyen yarıyılda çok ciddi neticeler oluşmasının önüne geçilebilir. Bulaşıcı bir hastalık olan alerjik konjonktivitin rehabilitasyon safhasında, hastalarda dranajı en aza indirmek için reçeteli göz damlaları önerilebilir. Aynı zamanda alerjik tepkine neden olan maddelerin tespit edilerek temasın asgariye indirilmesi, cerahat giderici ilaçlar ve antibiyotik kullanımı ile konjonktivit hakimiyet altına alınabilir

BU TEDBİRLER İLE GÖZ ALERJİLERİNDEN GÖZETİN

-Filtreli klima kullanın
-Gözlerinizi ovalamayın ve temastan kaçının
-Yataklarda toz yakalamayan kumaşlardan nevresim ekipleri kullanın
-Konutta toz alırken ıslak bez kullanın
-Konutu günde bir kere süpürün
-Ellerinizi ve suratınızı bol su ile sıkça yıkayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN