Kemikler canlı dokulardan oluşurlar. Daha Önceki kemik dokusu kesintisiz olarak yeni kemik dokusu ile değiştirilirip yenilenir. 30 yaşlarından sonra yenilenenden daha çok kemik dokusu devrilir. Osteoporoz yenilenenden daha fazla kemiğin devrildiği zaman başka bir deyişle kemiklerin eforsuzlaştığı zaman oluşur. Osteoporozun erken düzeylerinde genellikle bulgu görülmez.Ancak kemiklerinizi ne kadar çok gözetirseniz bu meseleyle de bir o kadar […]
Kemikler canlı dokulardan oluşurlar. Daha Önceki kemik dokusu kesintisiz olarak yeni kemik dokusu ile değiştirilirip yenilenir. 30 yaşlarından sonra yenilenenden daha çok kemik dokusu devrilir. Osteoporoz yenilenenden daha fazla kemiğin devrildiği zaman başka bir deyişle kemiklerin eforsuzlaştığı zaman oluşur. Osteoporozun erken düzeylerinde genellikle bulgu görülmez.Ancak kemiklerinizi ne kadar çok gözetirseniz bu meseleyle de bir o kadar geç karşılaşırsınız.
KEMİKLERİNİZİ GÖZETMEK İÇİN KOLAY ADIMLAR!
En iyi ihtiyat çocuklukta başlar. Ancak kemik kaybını geciktirecek, hatta kemik kaybını geri döndürecek tesirli tedbirler almak için hiçbir zaman geç değildir. Artan osteoporoz tehlikeniz 25-30 yaşları arasında ne kadar kemik kütlesi oluşturduğunuza ve ihtiyarladıkça bunu ne kadar süratli bir biçimde kaybettiğinize göre değişir ve buna kemik kütlesi denir. Yeterli ölçüde kalsiyum ve D vitamini kalsiyum emilimi için temel almak ve kumpaslı egzersiz yapmak kemiklerinizin güçlü kalmasını sağlar.
Kalsiyum – İskelet yapımız beden kalsiyumunun %99’unu kapsar. Kalsiyum kalbin, asapların, adalelerin kumpaslı çalışması için lüzumludur ve adale kasılmasından, kan pıhtılaşmasına kadar bir çok ehemmiyetli mekanizma için hayati ehemmiyet taşır. İskeletinizin sıhhati bu, başlıca beden işlevleri için bu kadar ehemmiyetli olan ve bedeninizin %1’i hariç tam kalsiyumunu kullanan bu minerale bağımlıdır. Kalsiyum açısından açısından cılız olan bir diet bedeninizin osteoporoz riskini çoğaldırır. Süt, süt mahsulleri ve yapraklı sebzeler gibi mahsuller kemiklerin lüzumu olan kalsiyumu kapsar.
D Vitamini bedenin kalsiyum emmesi için lüzumludur. Yeterli ölçüde D vitamini almamak, bedeninizin kemiklerinizde depoladığı kalsiyumu kullanmasına neden olabilir. Başlıca D vitamini kaynakları; sütte, balık yağında, yumurta sarısında, ciğerde ve somon gibi yağlı balıklarda bulunur. Egzersiz sağlıklı kemikler için kritiktir. Özellikle, ağırlık idmanları ağırlık kaldırma, koşu, yürüyüş, şınav, merdiven çıkmak gibi şeyler kapsayabilir kemiklerinizin kuvvetlenmesine destekçi olur. Bir egzersiz programına başlamadan evvel, lütfen hekiminize müracaat etin.
Yaşam stili-Sigara içmeyi bırakın.Tütün kullanmak sağlık açısından istenmeyen neticeler doğurabilir. Bu listeye kemik kaybını da ilave edebilirsiniz. İçkiyi hudutlandırın. Fazla içki tüketimi kemik kaybını çoğaldırmakla doğrudan alakalıdır. Moda dietlerden kaçının. Moda olan dietler genelde bedeninizin lüzumu olan yiyecekleri harcamanızı yasaklar. Şayet kilo vermek gereksiniminiz varsa, iyi dengelenmiş bir diet yapın ve hekiminize müracaat etin.
Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Usanmaz son olarak şunları ifade etti; Daha fazla bilgi ile erişkin popülasyonun %80’ini etkileyen, insanların hekime gitmekteki en büyük ikinci nedeni olan sırt sızısından sakınabilirsiniz. Şayet sırt sızınız varsa ve bundan kurtulmak istiyorsanız hemen bir beyin ve asap cerrahisi uzmanına müracaat etin.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..