Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Vücutta hormonal dengesizlik neden olur, belirtileri nelerdir?

Vücutta hormonal dengesizlik neden olur, belirtileri nelerdir?

Hayatımızı sıhhatli bir biçimde devam ettirebilmemiz için hotmonlarımızın kumpaslı olarak çalışması gerekmektedir. Aksi taktirde bedenimizde bozulmalar alana gelmeye başlar zira hormonlar bedenin her alanına tesir etmektedir. Hormanlar yalnızca fizyolojik olarak değil ruh haline de de oldukça etkilemektedir. elmaelma.com okurları için hormonal kumpassızlıklarının bulgularını sıraladık. Bakın bu bulgular sizde de varsa en kısa müddette tedbirinizi almalısınız. […]

Hayatımızı sıhhatli bir biçimde devam ettirebilmemiz için hotmonlarımızın kumpaslı olarak çalışması gerekmektedir. Aksi taktirde bedenimizde bozulmalar alana gelmeye başlar zira hormonlar bedenin her alanına tesir etmektedir. Hormanlar yalnızca fizyolojik olarak değil ruh haline de de oldukça etkilemektedir. elmaelma.com okurları için hormonal kumpassızlıklarının bulgularını sıraladık. Bakın bu bulgular sizde de varsa en kısa müddette tedbirinizi almalısınız. İşte bulguları…

DEVAMLI OLARAK BAŞ AĞRILARI

Endokrinologlara göre, stres ve bitkinliğe ek olarak, sık yaşanan baş sızılarının nedeni düşük östrojen seviyesi olabilir. Östrojenler yumurtalıklarda üretilen bayanlık hormonları ve beyin ve omurilik metabolik süreçlerin hakimiyet eder. Östrojenler yumurtalıklarda üretilen beyindeki ve omurilikteki metabolik süreçleri hakimiyet eden bir hormondur. Bu sebeple noksanlığı veya fazlalığı migrene ve makûs ruh haline neden olabilir.

DEVAMLI OLARAK BİTKİNLİK HİSSİ

Bitkin hiseetmek belirli bir efor sarf ettikten sonra gayet basmakalıp bir vaziyettir. Ancak dinlenirken dahi bitkin hisssediyorsanız bu vaziyeti pekte basmakalıp karşılamamak gerekir.  Uzmanlar, kronik bitkinliğin tiroid hormonları imalindeki meselelerle ilişkili olabileceğini söylüyor.

SAÇ DÖKÜLMELERİNİN ÇOĞALMASI

Testosteron; erkeklik hormonu olarak öğrenilmesine karşın çok düşük seviyede bayanlarda da üretilir. Bu hormon; doku, adale ve kemik yoğunluğunun sağlanması, cinsel güdünün çoğalması, iştah ve yağ dağılımı farklılıklarında görev alır. 

Testosteron aşırılığı; surat ve bedende erkek tipi kıllanma, iltihaplı sivilce gelişimi, sesin kalınlaşması ve erkek tipi kellik gibi meselelere yol açar. 

KUMPASSIZ VE DEVAMLI YEMEK YEME İSTEĞİ

Göğüs ebadındaki farklılıklar hormonal balanssızlığın en ciddi belirtilerden biridir. Östrojen seviyesindeki besbelli düşüş cildin nemi ve elastikiyetini tesirler.

Netice olarak göğüs şekli, hacmi ve ebat farklılıklarını kaybeder. Buna ek olarak göğüslerin içinde rahatsızlık veren sert yaradılışlar görülebilir. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN