Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %-1,35
Uyurken yönünüzü sakın sağ tarafa dönmeyin

Uyurken yönünüzü sakın sağ tarafa dönmeyin

Nitelikli bir yaşam için nitelikli uyku son derece ehemmiyetlidir. Peki uyku pozisyonunuz nitelikli uykuda ehemmiyetli midir? Uzmanlara göre sağ tarafa dönük yatmak oldukça hasarlı. Yatarken sağ tarafa dönmenin hasarlarını içeriğimizi bilebilirsiniz. Uyku uzmanı ve kiropraktör Dr. John Douillard, sol tarafa uyuyarak yatmanın size ehemmiyetli faydalar sağladığını ve genel sıhhatinizi iyileştirebileceğini iddia ediyor. Öteki bazı uzmanlar, […]

Nitelikli bir yaşam için nitelikli uyku son derece ehemmiyetlidir. Peki uyku pozisyonunuz nitelikli uykuda ehemmiyetli midir? Uzmanlara göre sağ tarafa dönük yatmak oldukça hasarlı. Yatarken sağ tarafa dönmenin hasarlarını içeriğimizi bilebilirsiniz. Uyku uzmanı ve kiropraktör Dr. John Douillard, sol tarafa uyuyarak yatmanın size ehemmiyetli faydalar sağladığını ve genel sıhhatinizi iyileştirebileceğini iddia ediyor. Öteki bazı uzmanlar, Douillard ile aynı fikirdeler ve birinin yattığı bir pozisyonun çok ehemmiyetli olduğuna inanıyorlar. 

KABARIKLIĞINIZIN NEDENİ BELKİ DE UYKU POZİSYONUNUZDUR

Aralıksız olarak kabarıklık seziyorsanız veya sindirim problemleriniz varsa, bunun nedeni muhtelif sıhhatli meseleleri olabilir. Dikkat faktörüz gereken unsurlardan biri de uyku pozisyonunuzdur. Mide ve pankreas bedenimizin sol tarafındadır, bu surattan Douillard’a göre sol tarafta yatmak onların düzgün bir biçimde işlev görmesine dayanakçı olur. Uyuduğunuz zaman, hazmedilmemiş zehirli maddeler ince bağırsağınızdan büyük bağırsağa doğru hareket eder ve en sonunda da sütuna doğru ilerler. Sütundan ise sabah atılırlar. Bu surattan sol tarafta yatmak sizin için daha sıhhatlidir. Hatta bazı uzmanlar büyük bir yemekten sonra, insanların sol tarafına uyuyarak kısa bir uyku yatmasını öneriyor. Bu hem yemeği hazmetmeye dayanakçı olacak hem de size daha fazla enerji verecektir.

KALP SAĞLIĞI İÇİN ÇOK EHEMMİYETLİ

Kalp bedenin sol tarafında bulunur. Bu surattan Dr. Douillard ve onun gibi düşünen uzmanlar sağ tarafa uyuyarak değil, sola uyuyarak yatmanız gerektiğini söylüyor. Sol tarafınızda uyuyup yatarak, kalbe doğru daha düzgün bir kan akışı olmasını sağlarsınız. Bedeninizin öteki kısımları ve kalbiniz bu biçimde daha fazla dinlenmiş olur.

HAMİLELER DİKKAT

WebMD, kadınların bol bol sol taraflarında yatmaları gerektiğini söylüyor. Bu sırtlarında bulunan fazla yükün kalkmasına dayanakçı olur ve aynı zamanda rahim ve fetustaki kan dolaşımına destek olur. Bir Hayli hamile kadın omurgasında mesele yaşar, bu surattan sol tarafında yatarak omurgaya da destek olmuş olur. Bu aynı zamanda bebeğin sıhhatli kalmasına dayanakçı olacak olan yiyecek maddelerinin plasentaya akışına da dayanakçı olur. Hamile kadınlar için en iyi pozisyon, sol taraflarında dizlerini kıvırarak ve bacak arasına bir yastık koyarak yatmaktır.

HORLAMA MESELEYİ OLANLAR SOL TARAFA DÖNÜN

Gece sık sık partnerinizin horlamasına uyanıyor musunuz? Belki de çözümü sol tarafına uyuyarak yatması olacaktır. Uyku uzmanı W. Christopher Winter’a göre sol tarafınızda yatmak, dilinizi ve boğazınızı daha natürel bir pozisyonda yakalamanıza dayanakçı olur. Böylece solunum yolunuz sarih kalır ve düzgün soluk alabilirsiniz. Ayrıca sırt üstü yatmanın horlamayı daha da makûslaştırdığı öğrenilmektedir, zira bu pozisyon adalelerinizi boğazınızın arda doğru iter. Milli Uyku Vakfı’na göre, sıhhatli bir uyku için uyku döngünüz başka bir deyişle sirkadyen ritminiz de sıhhatli olmalıdır.
Yine aynı uzmanlara göre bunu yapmanın en kolay yolu da her gece aynı saatte uyumaktır. Bu, bedeninizin dahili saatini ayarlamanıza dayanakçı olacaktır. En iyi yol, en rahat edeceğiniz uyku saatini seçmektir.

HAFTA SONLARI FAZLA YATMAKTAN KAÇININ

Bedeniniz yeterince uyku alıyorsa, zati sabahları bir alarm olmadan uyanabilirsiniz. Ayrıca hafta sonları da fazla yatmaktan sakınmalısınız. Hafta içi ve hafta sonu uyku kumpasınız ne kadar değişik olursa, jetlag eşi semptomlarınız o kadar fazla olur. Melatonin hormonunu duymuşsunuzdur. Size iyi ve derin bir uyku sağlamak için canla başla çalışan hormondur. Beyniniz daha karanlık civarlarda daha çok melatonin salgılar, işte bu surattan karanlık civarlarda daha iyi yatarsınız.

GÜNDÜZ YEDİĞİNİZ GECE UYKUNUZU TESİRLER

Sleep Education müessesesinin yaptığı araştırmaya göre, uyumaya 6 saat evveline kadar içilen kahveler uyku zamanınızı 1 saat kadar eksiltebiliyor. Akşam yemeğinin de erken yenmesi, fazla baharatlı ya da asitli besinler de uyku kumpasınıza tesir eden etmenlerdir. İnsanların yatamamalarının en yaygın sebeplerinden biri de uslarını meşgul eden çok fazla şeylerinin olmasıdır. Stres veya hiddet, iyi bir gece uykusu almayı güçleştirebilir. Amerikan Psikoloji Derneği bir araştırmada, stresle başa çıkmaya çalışan erişkinlerin %43’ünün uykuya dalmakta zorlandığını tespit etti. Anksiyete meseleleri sürüklüyorsanız, yatmadan evvel zekanızı serinkanlılaştırmanız gerekiyor. Gün süresince kafanızı ne kadar fazla şişirirseniz, uyuma zamanı geldiğinde yatmak o kadar güçleşir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN