Şayet yatakta fazla süre geçiriyorsanız huzurlu yattığınız etrafı işkenceye dönüştürüyorsanız. İşte yapmanız gerekenler Şayet en az 15 dakika kadar yeniden yatamadıysanız tekerrür kalkın. Gece uyumadan evvel kafeinli meşrubatlar harcamayın. Bitki çaylarıyla yatmaya çalışmayın; uyku vermesi için sık kullanılan çaylar, bitkiler, kökler sanıldığı kadar fazla aktif değildir. Bu stil çay ve bitiklerin hafifletme tesiri olsa da […]
Şayet en az 15 dakika kadar yeniden yatamadıysanız tekerrür kalkın. Gece uyumadan evvel kafeinli meşrubatlar harcamayın. Bitki çaylarıyla yatmaya çalışmayın; uyku vermesi için sık kullanılan çaylar, bitkiler, kökler sanıldığı kadar fazla aktif değildir. Bu stil çay ve bitiklerin hafifletme tesiri olsa da sıhhatli bir uyku için öncelikli olarak bu tekliflerin uygulanması gerekir.
UYKU RİTMİNE DİKKAT
Yatış ve kalkış saatlerinizi benzer saatlerde yakalamaya çalışmak uyku ritminizi yakalatmak açısından ehemmiyetlidir. En azından beynimizin uyku müddetini ayarlayabilmesi için hafta içi, hafta sonu ya da tatil günleri fark etmeksizin hep aynı saatte kalkılmalıdır. Aynı zamanda uyku bozukluğu psikolojiyi bozuyor.
YATTIĞINIZ YERDE KENDİNİZİ RAHAT HİSSEDİN
Yatmak için kullanılan odanın yatmaya uygun olması gerekir. “Hengamesi sizi rahatsız etmeyecek kadar, sıcaklığı ve nem oranı size uygun, uyuduğunuz yerin rahatlığı, hatta yastığın niteliği bile uyku kumpasınızı etkileyebilir.
UYANDIKTAN SONRA YATAKTA KALMA VAKTİNİZİ AZALTIN
Hepimizin kendini dinlenmiş sezdiği bir uyku süresi vardır. Genelde bu uyku süresi yetişkinlerde 6-9 saat arası olarak bşehrinse de şahsi değişiklikler görülebilir. Uykumuzu aldığımızda gözlerimiz açılır ve o an kendimizi gayet dinç sezeriz. Yatakta bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletler kullanmayın; yattığımız yerde yatmak ve cinsel hayat dışında etkinlikte bulunmamak ehemmiyetlidir.
Yatakta televizyon izlemek, yemek yemek, kitap okumak, bilgisayar ve cep telefonu kullanmak gibi tutumları başka yerde yapıp, yatağa olabildiğince nötr gelmelisiniz. Zira bu etkinlikler zekânın canlanmasını ve beynin etkinleşmesini sağlayarak uykuya dalma vaktinizi uzatacaktır”.
15 dakikadır yatamıyorsanız yatakta daha fazla süre geçirerek huzurla yattığınız o etrafı kendinize bir işkence alanı haline getirmeyin. Bunun yerine yataktan kalkıp sizi çok hareketlendirmeyecek ve daha kurnaz hale getirmeyecek etkinliklerle uğraşabilirsiniz. Misal olarak; ılık bir duş alabilir, aşırıca değerlendirme yapmanızı gerektirmeyecek bir şey izleyebilir, kitap okuyabilir ya da dinlendirici müzikler dinleyebilirsiniz.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..