Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %-0,01
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %0,33
Sürekli uykum var neden diyorsanız kronik yorgun olabilirsiniz

Sürekli uykum var neden diyorsanız kronik yorgun olabilirsiniz

Bazen erken yatsanız da geç yatsanız da kesintisiz olarak esneyip uykunuz mu geliyor? Yalnız değilsiniz. Pek çok birey bu vaziyetten yakınıyor. “Kesintisiz uykum var neden?” sualinizin yanıtı bu içeriğimizde. Kesintisiz uykunuzu olma sebebi kronik bitkin olabilirsiniz. Kronik bitkin olmak nedir? İşte yanıtı… EHEMMİYETLİ HASTALIKLARIN BULGUSU OLABİLİR Bir Hayli hastalıkla eş özellikler gösterdiği için fark edilemeyen […]

Bazen erken yatsanız da geç yatsanız da kesintisiz olarak esneyip uykunuz mu geliyor? Yalnız değilsiniz. Pek çok birey bu vaziyetten yakınıyor. “Kesintisiz uykum var neden?” sualinizin yanıtı bu içeriğimizde. Kesintisiz uykunuzu olma sebebi kronik bitkin olabilirsiniz. Kronik bitkin olmak nedir? İşte yanıtı…

EHEMMİYETLİ HASTALIKLARIN BULGUSU OLABİLİR

Bir Hayli hastalıkla eş özellikler gösterdiği için fark edilemeyen Kronik Bitkinlik Belirtiyi, tek başına bir hastalık olarak kabul edilmese de, ehemmiyetli hastalıkların bulgusu olabilir. Yaşam niteliğini düşüren ve günlük yaşamı negatif etkileyen bu vaziyet rehabilitasyon edilmediği takdirde daha büyük meselelere yol açabiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ziya Ömer, bireylerin dinlenerek gevşeyememesi ve bu halin 6 aydan fazla sürmesinin kronik bitkinlik olarak kabul edildiğini belirten Ömer, “Bu bireylerde uykuya eğilimli olma, konuttan çıkmak istememe, eklem, adale ve kemik sızıları, hareketsizlik gibi tesirler görülür. Uykusuzluk ve bitkinlik hali bireyin iş, yaşam, sosyal, eğitim etkinliklerini yasaklayıcı stilde olabilir. Bellekte bozulma, konsantrasyon eforluğu, ciddi baş sızıları ve sabahları uykulu halin devam etmesi gibi faktörler kronik bitkinliğin bulguları arasındadır” diye konuştu.

KUMPASSIZ BESLENME TEMEL NEDENLER ARASINDA

Halsizliğin üzerinde durulmayan bir vaziyet olduğunu kaydolan Ziya Ömer, “Bu rahatsızlık genellikle gözden kaçan bir mesele olarak dikkat toplamaktadır. Daha fazla eğitimli, çalışan ve kazanç seviyesi yüksek olan cemiyet kesiminde tesirli olmaktadır. Dinlenmeyle geçmeyen halsizlik vaziyetinde, kronik bitkinliğin varlığı incelenmelidir. Kumpassız beslenme, fazla hareketli yaşam stili, fazla kilo, hormonal hastalıklar, içki bağımlılığı, sistemik hastalıklar, kanser gibi tesirler sebebiyle halsizlik ve bitkinlik alana gelebilir” diye konuştu.

İŞTE TEKLİFLER

Uzman Dr. Ziya Ömer, bitkinlik bulgularının ortadan kalkması için şunları önerdi:

“Her gün kumpaslı olarak kahvaltı yapın ve günde en az 2,5 litre su için. Dik oturun ve cep telefonunu olası olduğunca az kullanın. Haftada 2 gün balık harcayın, kumpaslı beslenin ve egzersiz yapın. Kafein, sigara ve içkiden uzak durun. Stres yaşamın bir parçası olsa da, stresi hakimiyet etmeyi bilin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN