Probiyotik kaynağı olan ve insan bedeni için olağanüstü yararlara sahip olan su kefiri, kanseri önlüyor, bağırsak sıhhatini gözeterek kabızlık meselesini gideriyor. Siz de basitlikle su kefiri yaparak bütün bir sağlık ambarı olan bu meşrubattan yararlanabilirsiniz. İşte su kefiri hakkında tüm merak ettikleriniz! Su kefiri nedir? Fermante bir meşrubat olan kefir, çok daha önceki zamanlarda Kafkas […]
Probiyotik kaynağı olan ve insan bedeni için olağanüstü yararlara sahip olan su kefiri, kanseri önlüyor, bağırsak sıhhatini gözeterek kabızlık meselesini gideriyor. Siz de basitlikle su kefiri yaparak bütün bir sağlık ambarı olan bu meşrubattan yararlanabilirsiniz. İşte su kefiri hakkında tüm merak ettikleriniz!
Su kefiri nedir?
Fermante bir meşrubat olan kefir, çok daha önceki zamanlarda Kafkas milletlerinin uzun ömrünün gizemi olarak öğrenilir. Suyun mayalanmasından elde edilen kefir, içeriğindeki probiyotikler sayesinde hastalıklara karşı fantastik tesirlere sahip bir meşrubattır. Su kefiri de kefir gibi ortaya çıkan ve içinde yer alan binlerce faydalı bakteri sayesinde bağırsak florasına iyi gelen çok ehemmiyetli bir yiyecektir. Bakteri, maya ve polisakkaritlerin kümeleşmesiyle oluşan jel, kristal sağlık taneciklerine sahiptir.
Kökleri Meksika’ya direnen bir meşrubat
Nebatsal kaynaklı olması nedeniyle süt kefirinden farklı olan su kefiri, ananesel kefirin aksine Kafkas değil Meksika orijinlidir. Tatlı bir öz suyu bulunan opuntia türü kaktüsün etrafından simbiyotik ilişki içerisinde olan bakteri ve maya kolonilerinden elde edilir. Su kefiri üretilmemektedir, ortaya çıkması için elde edilmesi ve arttırılması gerekir. Süt ürünleri harcamayanlar için çok iyi bir alternatif olan su kefirinde yoğurttan çok daha fazla probiyotik vardır. Ayrıca laktoz intoleransı olan bireyler ve veganlar da su kefirini rahatlıkla harcayabilir.
Su kefiri nasıl yapılır?
Bereketli bakterileri içinde barındıran su kefiri reel bir sağlık ambarıdır. Su kristallerini hatırlayan kefir; su, meyve parçaları ve şeker konularak 24 – 48 saat fermente edilerek yapılabilir. Netice olarak ise sağlıklı bir meşrubat ortaya çıkar. Bolca içilen gazlı meşrubatlara rakip olan su kefiri, mayalandığında laktik asit, ethanol ve karbondioksitli gazlı meşrubat formu oluşur.
Su kefirinin verimleri
Kanserle savaşır
Su kefirinin en ehemmiyetli özelliği güçlü bir probiyotik kaynağı olmasıdır. Probiyotikler, kanserin önlenmesinden, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesine; bağırsak sıhhatinden, hastalıklara karşı korunmaya kadar bir hayli alanda verimlidir.
Kabızlık meselesini giderir
Su kefirinin bir değişik yararı ise kanserle gayret etmesidir. Bağırsakların ve sindirim sisteminin tertip edilmesinde katkı sağlar, aynı zamanda kabızlık sürükleyen bireyler için çok yararlıdır. Fermente ürün olduğundan bağışıklık kuvvetlendirir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..