Gün içerisinde sık sık idrara çıkma ve çok sık acıkma hissi yaşıyorsanız bu bulguların artta kan şekeri olabilir. Kan şekeri, midenin artta bulunan pankreas salgı bezinin hastalığıdır. Dr. Fevzi Özgönül, kan şekeri hastalığı hakkında bulguları ve dikkat edilmesi gereken vaziyetleri elmaelma.com okurları için şu biçimde sıraladı; Pankreas bezi hem yediğimiz gıdaların sindirimi için enzim salgılar hem […]
Gün içerisinde sık sık idrara çıkma ve çok sık acıkma hissi yaşıyorsanız bu bulguların artta kan şekeri olabilir. Kan şekeri, midenin artta bulunan pankreas salgı bezinin hastalığıdır. Dr. Fevzi Özgönül, kan şekeri hastalığı hakkında bulguları ve dikkat edilmesi gereken vaziyetleri elmaelma.com okurları için şu biçimde sıraladı;
Pankreas bezi hem yediğimiz gıdaların sindirimi için enzim salgılar hem de kandaki şekerin hücreler tarafından kullanılabilmesini sağlayan insülin isminde bir hormon üretir. İnsülin hormonu hücrelerin canlılığını devam ettirebilmesi için kanda bulunan şekerin hücre içine girmesini sağlar. Şayet insülin hormonu yeterince salgılanamazsa aralıksız aç sezeriz ve kandaki şeker ölçümüz fazla çoğalır. Kandaki şeker ölçüyü fazla çoğalınca ince kan damarları tıkanır.
Bu gidişattan en seri böbreklerimiz, gözlerimiz, kalbimiz, el ve ayaklarımızın uç kısımları etkilenir. Daha sonra da tüm uzuvlarımız zarara uğrar ve vazifelerini sıhhatli olarak yerine getiremez.
BULGULARI NELER?
Kandaki yüksek şekeri idrar ile beden dışına atabilmek için çok susamaya başlarız. Dolayısıyla çok sık idrara çıkmaya başlarız. Kan şekeri hücre içine giremediği için bedenimiz hep açtır ve çok yemek yeriz.
Etrafınızda ağzı çok kuruyan, çok su içen, çok idrar yapan ve çok acıkan birisini görürseniz hemen ona kan şekeri incelemeyi yaptırmasını önerin. Zira bu üç bulgu şeker hastalığının ilk bulgularıdır.
Bu ilk 3 bulgunun dışında halsizlik ilk başlarda ani kilo kaybı, bitkinlik, bedenimizde özellikle kollarda ve bacaklarda anlaşma, karıncalanma, parmak uçlarında his kaybı ve görme bozuklukları başlar. İlk yarıyıl geçtikten sonra fazla bir kilo alımı da başlar. O kadar çok su içmelerine karşın ciltleri hep kurudur. Kan şekerini idrar ile dışarı attıkları için, sık idrar yolu enfeksiyonu da olurlar.
ŞEKER HASTALIĞI 2 TİPTE TOPLANIR;
Tip 1 diyabet dediğimiz hastalarda, pankreasta insülin yapan beta hücreleri zararlanır yada insülin imalini yasaklayacak hastalıklarla ortaya çıkar. Doğumdan itibaren veya çok genç yaşta görülür. İnsülin ya hiç üretilmez ya da çok az üretilir.
Tip 2 diyabet dediğimiz hastalarda ise mesele pankreasın insülin üretememesi değildir. Burada pankreas şahsın çok karbonhidrat harcamasına bağlı ya yeterli insülin üretemez veya insülinin misyon yapamaması sebebi ile şeker yüksekliği oluşur.
Bazı gebeliklerde de hormon salgısına bağlı olarak gebelik diyabeti ortaya çıkabilir. Gebelikten sonra kan şekeri banal seviyesine inebilir. Fakat bu tip hastalar her an tip 2 diyabet hastalığı olabilecek bireylerdir.
ŞEKER HASTALIĞINA TUTULMAK İSTEMİYORSANIZ…
Tatlılardan, hamur işi yiyeceklerden uzak durmaya gayret edin.Vücudunuzun biyolojik ritmini geri kazanın.İnsan için biyolojik ritim, erken bir kahvaltı ile güne başlamak, günde 4 öğünü geçmemek, çay kahve gibi meşrubatlar yerine suyu seçim etmek, saat 23:00- 02:00 arasında uykuda olmak, gün içerisinde en az 5.000 adım atmak demektir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..