Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,47
  • BIST
    %0,05
Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır? Sedef hastalığının tedavisi nedir?

Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır? Sedef hastalığının tedavisi nedir?

Kırmızı ve kuru olan, bazen acı verebilmektedir. Rehabilitasyonu uzun yarıyıllarda sürebilen buhastalık aynı zamanda insan hayatında kerelerce yineleyebilen iyileşme gösterirken hastalık bir anda makûs bir hal de olabilmektedir. Sedef hastalığının rehabilitasyonundaki temel emel, cilt hücrelerinin eksiltmektir. her ne kadar rehabilitasyonu netlik kazanmasa dahi uygulanan rehabilitasyonların neticeyi zafer kazanmaktadır. sedef hastalığını tetikleyen unsurlar arasında reçetesiz krem […]

Kırmızı ve kuru olan, bazen acı verebilmektedir. Rehabilitasyonu uzun yarıyıllarda sürebilen buhastalık aynı zamanda insan hayatında kerelerce yineleyebilen iyileşme gösterirken hastalık bir anda makûs bir hal de olabilmektedir. Sedef hastalığının rehabilitasyonundaki temel emel, cilt hücrelerinin eksiltmektir. her ne kadar rehabilitasyonu netlik kazanmasa dahi uygulanan rehabilitasyonların neticeyi zafer kazanmaktadır. sedef hastalığını tetikleyen unsurlar arasında reçetesiz krem kullanımı, natürel güneş ışığına maruz kalmak sedefi tetikleyen unsurlar arasındadır. 

sedef hastalığı

Sedef hastalığının sebepleri nelerdir?

Her ne kadar hastalığın sebebi belirli olmasa dahi bedendeki hücrelerin bağışıklık sistemi ile ilgili olduğu öğrenilmektedir.  

Sedef hastalığı klıtsal mıdır?

Sedef hastalığı bazen karşımıza kalıtsal bir özellik olarak çıkabilimektedir. Bu nedenler aile geçmişinde sedef hastalığı varsa sizde de görülme olasığı olabilmektedir. 

Makûs alışkanlıklar sedef hastalığına neden olur mu?

Makûs alışkanlıklar sigara ve içki başta olmak üzere bir çok hastalığa neden olabilmektedir. Bu hastalıklar arasında sedef hastalığı da yer almaktadır. sedef hastalığının rehabilitasyonunda zaferli bir netice elde edebilmek için sigara ve içki gibi makûs alışkanlıklardan uzak durmalısınız.

Stres sedef hastalığına neden olur mu?

Günlük hayatın hengamesinden, iş stresi, ailevi meseleler veya çok fazla evhamlı olmak bir hayli hastalığa neden olmaktadır. Bu hastalıklar arasında sedef hastalığıda yer alamaktadır. Bir çok hastalığa neden olan stresten olabildiğince uzak durmalısınız.

SEDEF HASTALIĞININ REHABİLİTASYONU NEDİR?

Sederf hastalığının rehabilitasyonundaki emel cilt hücrelerindeki sihrime süratini yavaşlatmaktır. Bu noktada ciltte cerahati önlemek emelli tedbirler alınır ve yerel bir rehabilitasyon uygulanmaktadır. Yapılan rehabilitasyonun safhalı 3 safhadan oluşmaktadır;

1Yerel Rehabilitasyon: Genellikle sedef hasalığının orta ve iler evresinde olanlar için kullanılan bir rehabilitasyon usulüdür. Bu noktada ilaçların cilde uygulanması ile yapılmaktadır. Cilde vitamin D desteği ve cildi ıslatmaya müteveccih harekâtlar yapılmaktadır.

2 Hafif Rehabilitasyon: Rehabilitasyonun bu evresinde cilde ultraviyole ışık yansıtılır. Natürel bir güneş ışığıymış gibi sedef hastalığı hakimiyet altına alınmaya çalışılır.

3 İlaçlar: Hekiminiz tarafından beden mukavemetini çoğaldırmaya müteveccih verilen ilaçlardır. Bu ilaçlar reçete ile kullanılmaktadır ve kullanılan ilaçlar güçlü olacağı için ilaç kullanım evresinde bir ekip yan tesirler olabilmektedir.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN