STRESLE BAŞ ETMEYİ BİLİN Memorial Ataşehir Sağlık Kurumu Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azmi Özler, sağlıklı kalp ve sağlıklı bir hayat için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Kalp-damar sıhhati açısından; stres, süratli yaşam şartları, sigara kullanımı ve makûs beslenme alışkanlıkları büyük tehlike oluşturmaktadır. Zamanın en ehemmiyetli hastalıklarından birinin stres öğrenilen bir […]
STRESLE BAŞ ETMEYİ BİLİN
Memorial Ataşehir Sağlık Kurumu Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azmi Özler, sağlıklı kalp ve sağlıklı bir hayat için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Kalp-damar sıhhati açısından; stres, süratli yaşam şartları, sigara kullanımı ve makûs beslenme alışkanlıkları büyük tehlike oluşturmaktadır. Zamanın en ehemmiyetli hastalıklarından birinin stres öğrenilen bir asıldır. Stresten tamamen kaçının eşi söylemler hakikatinde çok da doğru bir yaklaşım değildir. Günlük hayatta iş, trafik, ilişkiler, parasal gidişat gibi sebeplerle bir hayli şahıs stresle çaba etmeye çalışmaktadır. Stresin tamamen yok edilemediği vaziyetlerde baş edilmesinin yollarının bilinmesi gerekmektedir. Sarih havada yarım saatlik bir yürüyüş dahi stresin büyük miktarda önüne geçebilmektedir. Sanatsal faallikleri zaman ayırmak da stresle çabada iyi bir destekçidir. Bunun yanına kumpaslı beslenmeyi ilave edilerek özellikle sigara ve içkiden uzak durmak kalp hastalıklarına tutulma tehlikesini oldukça düşürmektedir.
ÇOCUKLARINIZI BESLENME VE EGZERSİZ MEVZUSUNDA BİLİNÇLENDİRİN
Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme ve egzersiz mevzusu çok ehemmiyetlidir. Bunun için de ailelere büyük vazifeler düşmektedir. Ailelerin 3-3,5 yaşından itibaren sağlıklı beslenme ve kumpaslı egzersiz mevzusunda çocukları doğru manipülasyonu ileride yaşanacak bir hayli sağlık meselesinin önüne geçebilmektedir. Bu iki alışkanlığın yaşama dahil olması yalnızca kalp-damar hastalıkları değil kanser, obezite gibi pek çok rahatsızlığın hatta psikolojik problemlerin önlenebilmesine dayanakçı olmaktadır. Öte yandan genetik olarak kalp hastalığı tehlikeyi yüksek, kolesterol seviyeleri de ileri seviyede olan çocuklara, erken yaşlardan itibaren çocuk doktorları tarafından lüzumlu muayenelerin yapılması ehemmiyet taşımaktadır.
DAMAR YAŞINIZI GENÇ TUTUN
Yaşın ilerlemesi birliktesi muhakkak tehlikeleri getirmektedir. Ancak bireyin hakikat yaşı kimlikte yazan yaşından ziyade damar yaşıdır. Damarların yaşı, yaşam süresi kadar nitelikli yaşam mevzusunda da tanımlayıcı unsurların başında gelmektedir. Yanlış beslenen, hareketsiz bir hayatı seçim eden bireyin kimlik yaşı genç olsa da hakikat yaşı başka bir deyişle damar yaşı yaşlıdır.
SAĞLIKLI VE UZUN BİR YAŞAM İÇİN…
1.Çocuklarınıza beslenme ve egzersiz mevzusunda misal olun.
2. Hangi vaziyette olursanız olun iyimser düşünmeye çalışın.
3.Sarih alanlarda en az 5 bin adım olmak üzere günde 10 bin adım atmaya özen gösterin.
4.Tütün ve tütün mahsullerinden uzak durun. Hatta içilen civarları dahi kullanmayın.
5.Fast food besinlerden uzak durun. Organik beslenmese özen gösterin.
6.Şeker ve tuzdan uzaklaşın karbonhidratı hakimiyetli harcayın.
7.Tansiyon meseleniz varsa kesinlikle bunu analiz etin.
8.Diyabetin damar sıhhatinin en büyük düşmanlarından biri olduğunu unutmayın.
9.Kilonuzu hakimiyet altında tutun. Yediklerini yarıya hareketi iki katına çıkarmak iyi bir yöntemdir.
10.Stresle baş faktörün yollarını bilin.
11.Kumpaslı ve nitelikli uykuya önemseyin.
12.Elektromanyetik alanlardan uzak durmaya çalışın.
13.Arkadaş etrafınızı size pozitif katkısı olan, keyifli insanlardan oluşturun.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..