Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Raşitizm hastalığı nedir belirtileri nelerdir tedavisi için alternatif yöntemler nelerdir?

Raşitizm hastalığı nedir belirtileri nelerdir tedavisi için alternatif yöntemler nelerdir?

Çocukken burnumuzu sıkıp güçle süt içirmeye çalışan ebeveylnerimize bu haberde hakikatinde ne kadar haklı olduklarını ortaya koyuyor. Kemiklerin yumuşamaya başlaması neticesinde bedenin güçsüzlerşmesi neticeyi raşitizmi birliktesi getirmektedir. Bir çok hastalıktan alana gelebilen bu hastalığın temelinde D vitamini beceriksizliği yer almaktadır.  RAŞİTİZM HASTALIĞINI SEBEPLERİ NELERDİR? Raşitizim hastalığının temel sebeplerinde biri de D vitamini beceriksizliğinden alana gelmektedir. […]

Çocukken burnumuzu sıkıp güçle süt içirmeye çalışan ebeveylnerimize bu haberde hakikatinde ne kadar haklı olduklarını ortaya koyuyor. Kemiklerin yumuşamaya başlaması neticesinde bedenin güçsüzlerşmesi neticeyi raşitizmi birliktesi getirmektedir. Bir çok hastalıktan alana gelebilen bu hastalığın temelinde D vitamini beceriksizliği yer almaktadır. 

RAŞİTİZM HASTALIĞINI SEBEPLERİ NELERDİR?

Raşitizim hastalığının temel sebeplerinde biri de D vitamini beceriksizliğinden alana gelmektedir. Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarının cildin emilmesi ile şekillenmektedir. Ancak bu vitamini edinmenin bir öbür yolu ise yiyeceklerdir. Kalsiyum, fosforun kana emilimi ile sağlamaktadır. Bu yiyeceklerden kendimizi yoksun vazgeçtiğimiz taktirde kemiklerin zayıflaması, eforsuzlaşmasına neden olur ve kemiklerin destek mekanizması çöker. Raşitizm hastalığı saydığımız bu nedenler haricinde ırsi de olabilmektedir. Genellikle faal D vitamini beceriksizliği çocuklarda raşitizm hastalığına neden olabilmektedir. 

BULGULARI NELERDİR?

Genellikle çocuklarda görünlen bu rahatsızlık, 3 ay ve 2 yaş arasında görülmektedir. Bu yarıyılda anne sütü aldığı yarıyıllarda kafa kemiklerinde yumuşama, bıngıldakta genişlik olması ve kaburgaların birleşme yerinde ufak yuvarlak biçimindeki kitleler, göğüs kafesinde çöküklük olması, diş çıkmasında gecikme gibi gidişatlar raşitizm hastalığını bulguları arasında yer almaktadır.

REHABİLİTASYONU NASIL OLUR?

Genellikle bu vaziyette D vitamini desteği yapılmaktadır. Sabahları güneş ışınıa çıkarak D vitamini desteği alınmalıdır. Güneşteki ultraviyole ışınlarını almak çok ehemmiyetlidir. Cildi koyu renkte olan bebeklerin sabahları 15-20 dakika kadar güneşte bekletilmeleri önerilmektedir. İyileştirilebilir bir hastalık olmadığı için erken teşhiş oldukça ehemmiyetlidir. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN