Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,11
Probiyotik nedir? Probiyotik ne işe yarar? Neden probiyotik kullanmalıyız?

Probiyotik nedir? Probiyotik ne işe yarar? Neden probiyotik kullanmalıyız?

”Daha Öncekinden bağırsaklarımız bizim ikinci beynimiz derdik ancak yapılan son çalışmalardan sonra bağırsaklarımız bizim birinci beynimizdir!” diyen Diyetisyen Neslihan Aktepe, ‘Probiyotik nedir, neden kullanmalıyız?’ gibi sıklıkla sorulan sualleri sizler için cevapladı… ”Probiyotikler yaşayan mikroorganizmalardır ve yeterli ölçüde olduklarında yaşadıkları bedene fazlasını faydalıdırlar. Bağırsaklarımızda yaşayan bakteriler vardır ve bilimsel çalışmalar barsaktaki bu mikrofloranın hastalıklardan korunmayı ve […]

Daha Öncekinden bağırsaklarımız bizim ikinci beynimiz derdik ancak yapılan son çalışmalardan sonra bağırsaklarımız bizim birinci beynimizdir!” diyen Diyetisyen Neslihan Aktepe, ‘Probiyotik nedir, neden kullanmalıyız?’ gibi sıklıkla sorulan sualleri sizler için cevapladı…

”Probiyotikler yaşayan mikroorganizmalardır ve yeterli ölçüde olduklarında yaşadıkları bedene fazlasını faydalıdırlar. Bağırsaklarımızda yaşayan bakteriler vardır ve bilimsel çalışmalar barsaktaki bu mikrofloranın hastalıklardan korunmayı ve hatta büyümesini önlemeyi sağladığını gösteriyorlar. ‘Probiyotikler bağırsaktaki bereketli bakterileri çoğaldırarak, hasarlı bakterilerin rakamını eksilterek tesirli olurlar.’ Bağırsak sisteminde iyi bakterilerin natürel balansının gözetmesine ve yenilemesine destekçi olurlar. Genel olarak barsak sıhhati ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine destekçi olduklarını gösteren güçlü bilimsel deliller vardır.

Çoğu probiyotik bakteriler, insan bağırsağında klasikte bulunan bakterilere eşler. Özellikle kalın bağırsaklar çok muhtelif ve hareketli bir mikrofloraya sahiptir.  ‘Sıhhatli bir erişkinin barsaklarında bulunan bakteri rakamının, insan bedenindeki hücrelerin rakamından 10 kat daha fazla olduğu hipotez ediliyor.’ Bakterilerin hasarlı mikroplar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak hakikatinde bedenimizdeki çoğu işlevin iyi biçimde çalışmasına destekçi olurlar. Bağırsaktaki etrafta hasarlı bakterilerin eksilmesini, antimikrobiyal bileşikler üretilmesini ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlarlar.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN