Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,01
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %0,33
Mutfakta uyulması gereken hijyen kuralları nelerdir nelere dikkat edilmelidir?

Mutfakta uyulması gereken hijyen kuralları nelerdir nelere dikkat edilmelidir?

Sıhhatli beslenme mevzusuna çok dikkat ediyor, yiyecek tercihinizde çok titiz davranıyor olabilirsiniz. Aynı itinayı mutfağınızda da göstermelisiniz. Zira sıhhatli olmanın temel kaidelerinden biri de sıhhatli yemekten geçer. Sıhhatli yemeğin ilk kaideyi sıhhatli malzeme tercihi, doğru etrafta depolama ve pişirme koşullarıdır. Bu sebeple konutunuzda ve gittiğiniz her yerde çok dikkatli olmalısınız.  EL PAKLİĞİ İLE BAŞLAYIN Yemek […]

Sıhhatli beslenme mevzusuna çok dikkat ediyor, yiyecek tercihinizde çok titiz davranıyor olabilirsiniz. Aynı itinayı mutfağınızda da göstermelisiniz. Zira sıhhatli olmanın temel kaidelerinden biri de sıhhatli yemekten geçer. Sıhhatli yemeğin ilk kaideyi sıhhatli malzeme tercihi, doğru etrafta depolama ve pişirme koşullarıdır. Bu sebeple konutunuzda ve gittiğiniz her yerde çok dikkatli olmalısınız. 

EL PAKLİĞİ İLE BAŞLAYIN

Yemek yaparken en çok ellerinizi kullanacaksınız ve pak olması dünyanın en ehemmiyetli mevzularından bir tanesi. Bu surattan antibakteriyel sabunlarla yıkamanız gerekmekte. Ancak sadece elleri yıkamak yetmez, tırnaklarınızın içini fırçalayabileceğiniz bir fırçayla geniş bir paklik sizi bekliyor. 

MEYVE VE SEBZELERİ KESİNLİKLE YIKAYIN

Ne pişiriyor, ne yemek yapıyor olursanız olun kesinlikle yıkayın. Misalin özel bir kolinin içinde çeri domates aldınız ya da süpermarketten et aldınız. Etleri ise hafif bir biçimde durulayın. Meyve ve sebzeleri ise sirkeli suyun içinde bekletip yemeklerde kullanın.

LAVABONUZ HEP PAK OLSUN 

Bir ehemmiyetli nokta da lavabonuzun her zaman pak olmasıdır. Özellikle meyveleri ve sebzeleri asla evyenin içinde deviremeyin. Bir kaba su koyun, bu kabın içinde yıkayıp suyu dökün.

BESİNLERİ HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ 

Haşlanarak, az suda kaynatılarak, buğuda yakalanarak, fırında veya yağda kızartılarak pişirilmiş etler tavuk ve balık güvenilir kalitededir. Değişik taraftan eti kemiklerinden ayırma veya dağılma harekâtı bu kalitenin güven derecesini eksiltir. Pişmiş etlerin iç kısımları sterilizedir. Katı pişmiş yumurta, sufleler ve fırında pişmiş yumurtalı tatlılar da güvenli yiyeceklerdir. İyi pişmiş köfteler, kıymalı börekler, kaynama derecesinde pişmiş yemekler de güvenlidir. Kemiklerinden ufalamış, doğranmış, dilimlenmiş ve orta veya az pişmiş etler, tavuk, rafadan yumurta, fırın yerine ocakta pişirilmiş omlet, yumurtalı çorba edepleri, kremalı pastalar,
az ısıtılmış, çoğalmış yemekler yine pişme sıcaklığında ısıtılmadıklarından riskli olabilirler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN