Güneşin suratını bir gösterip bir kaybolduğu mevsim geçişleri, başta grip ve nezle olmak üzere bir hayli hastalığı da birliktesi getiriyor. Bu yarıyılda sıhhatimizi gözetmenin yolu ise bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmekten geçiyor. Üstelik sadece günlük yaşam ve beslenme rutinimizde ufak farklılıklar yaparak güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak muhtemel. Waternet Sıhhatli Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, bağışıklık […]
Güneşin suratını bir gösterip bir kaybolduğu mevsim geçişleri, başta grip ve nezle olmak üzere bir hayli hastalığı da birliktesi getiriyor. Bu yarıyılda sıhhatimizi gözetmenin yolu ise bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmekten geçiyor. Üstelik sadece günlük yaşam ve beslenme rutinimizde ufak farklılıklar yaparak güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak muhtemel.
Waternet Sıhhatli Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip mevsim geçişlerini sıhhatli bir biçimde atlatabilmek için tekliflerde bulundu.
1- Günde 6 – 7 kere idrara çıkacak kadar su için. Böbreklerinizin iyi çalışıp çalışmadığını ve bedeniniz için yeterli su alımını bu biçimde hakimiyet edebilirsiniz.
2- Kumpaslı ve nitelikli yatın. Sihrime hormonu gece 22.00 – 02.00 saatleri arasında ve karanlık bir civarda uyuyorsanız salgılanır. Bu saatlerin ehemmiyetli bir kısmından faydalanmaya çalışın. Yattığınız civarda televizyon ve bilgisayar ışığı olmamasına dikkat edin. Yatmakta zorlanıyorsanız, uyumadan evvel melisa, rezene, papatya gibi uysallaştırıcı tesiri olan nebat çayları için.
3-Günde 30 dakika sarih havada yürüyün. Kumpaslı egzersiz, bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine destekçi olur.
4- Sarih havada yürümek, D vitamini almanıza da destekçi olur. Üstelik D vitamini seviyenizin iyi olması, bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine katkı sağlar.
5- Sabah, öğle ve akşam yemeklerinize kesinlikle mevsim yeşillikleri eşlik etsin. Bunlar, antioksidan, posa ve vitamin alımınızı artırır.
6- Günde en az iki porsiyon mevsim meyvesi harcayın. C vitamini gibi bağışıklık sisteminin en büyük sponsorunu ve antioksidanları meyvelerden alabilirsiniz.
7- Nitelikli protein kaynaklarına öncelik verin. Kahvaltınızda yumurta, öteki ana öğünlerinizde et, tavuk veya balık yemeye özen gösterin. Esansiyel aminoasitler, güçlü bağışıklık sistemi için ehemmiyetlidir.
8- Her gün bir avuç kadar yağlı tohum, fındık, fıstık, ceviz, badem harcamak, magnezyum, çinko gibi bağışıklık sistemine destekçi olan mineralleri almanızı sağlar.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..