Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Kombucha çayı nedir nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Kombucha çayı nedir nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Aynı ismi taşıyan bir mantar sayesinde mayalanan Kombucha çayının yararları saymakla bitmiyor! Tabiatın en muhteşem mucizelerinden biri olan bu çayı kesinlikle sınamalısınız! MALZEMELER 3 yemek kaşığı siyah çay1/2 adet limon1 ince dilim zencefil3/4 su kadehi toz şeker1,5 litre su1 adet kombucha mantarı mayası NASIL YAPILIR? Siyah çayı yıkayın, fazla suyunu süzdürün ve bayağı çay demler gibi […]

Aynı ismi taşıyan bir mantar sayesinde mayalanan Kombucha çayının yararları saymakla bitmiyor! Tabiatın en muhteşem mucizelerinden biri olan bu çayı kesinlikle sınamalısınız!

MALZEMELER

3 yemek kaşığı siyah çay
1/2 adet limon
1 ince dilim zencefil
3/4 su kadehi toz şeker
1,5 litre su
1 adet kombucha mantarı mayası

NASIL YAPILIR?

Siyah çayı yıkayın, fazla suyunu süzdürün ve bayağı çay demler gibi çaydanlıktan demleyin. İyice demini alan çayı derin bir sırça kasenin içerisine alın. Toz şekeri ilave edip eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Ardından oda sıcaklığında dinlenmeye vazgeçin. Soğuyan demini almış şekerli çayı dezenfekte edilmiş sırça ya da seramik bir kavanozun / kabın içine aktarın. Mayanın saçaklı kısmı alta gelecek biçimde yerleştirin. Kavanozun üzerine tülbent ile kaplayın ve üzerine bir lastik geçirin. Havası Bol bir etrafta, oda sıcaklığında bu biçimde 3-4 gün kadar dinlendirin. Ardından ikinci maya yaradılışını gözlemleyeceksiniz. Bu mayanın oluşmasıyla beraber takribî 10 gün kadar tekerrür dinlenmeye vazgeçin.

Çayınızın tadına bakıp müddeti azıcık daha uzatmak ya da o biçimde harcamak sizin elinizde. Çayınızın hazır olduğuna karar verirseniz gizleme düzeyi için içinden mayasını alın ve dolaba kaldırın. 1 hafta içerisinde harcayın. Fermantasyon sürecine devam etmeye karar verdiyseniz 21.günün sonunda içine bal ve zencefil ilave edin. Birkaç gün daha bu biçimde mayalandırın ve aromalanmasını sağlayın. İkinci fermantasyon sürecinin sonunda mayayı çıkararak afiyetle harcayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN