Her mevsimde olduğu gibi kış mevsiminin de kendine özgü sebzeleri vardır. Bu sebzelerden aldığımız vitaminlerin sıhhate olan tesiri oldukça yüksektir. O surattan bu meyve ve sebzeleri mevsiminde harcamak oldukça ehemmiyetlidir. Soğukların yanaşmasıyla birlikte kış mevsiminde genellikle hastalıkların çoğalış gösterdiği bir yarıyıldır. Hastalıklara karşı beden mukavemetini çoğaldırmak için bu sebzeleri taze olarak yarıyılında harcamak ehemmiyetlidir. Marul; […]
Her mevsimde olduğu gibi kış mevsiminin de kendine özgü sebzeleri vardır. Bu sebzelerden aldığımız vitaminlerin sıhhate olan tesiri oldukça yüksektir. O surattan bu meyve ve sebzeleri mevsiminde harcamak oldukça ehemmiyetlidir. Soğukların yanaşmasıyla birlikte kış mevsiminde genellikle hastalıkların çoğalış gösterdiği bir yarıyıldır. Hastalıklara karşı beden mukavemetini çoğaldırmak için bu sebzeleri taze olarak yarıyılında harcamak ehemmiyetlidir.
Marul; sofralarınızın ve salatalarınızın bırakılmaz malzemeleri arasında olan bu yeşillin bir çok çeşiti bulunmaktadır. Marulun dolapta saklanma süresi genellikle on günü aşmamalıdır! Aynı zamanda pişilmeden harcanan marulun pakliği oldukça ehemmiyetlidir. Kışın sofralarınızda limon ve çiştli mazlemeler ilave ederek bol bol harcayabilirsiniz.
Sarımsak; Mutfaklarımızın bırakılmazı bir başka malzeme ise sarımsaktır. Sarımsak tüketiminde sıhhate olan bereketlerini saymakla tamamlayamıyoruz. Kışın antibiyotik işlevini görerek hastalıklara karşı beden mukavemetini çoğaldırmasıyla, saç problemlerinizde saçınızı kuvvetlendirmesine kadar bir çok fayda sağlamaktadır.
Brokoli; Sofralarınızda bir çok işlevi olan bu sebzenin hem yemeğini hemde salatasını yapabilir aynı zamanda yanına ilave edebileceğiniz havuç limon gibi malzemelerle beden direncinizi çoğaldırabilirsiniz. Brokoliyi seçerken tomurcukları birbirine yakın olan koyu renkli brokolileri seçebilirsiniz. Brokolinin gövdesi sert çiçek kısımları ince olduğu için pişirirken orantısız pişirebilirsiniz. Brokoliyi denk pişirebilmek için yapmanız gerekenler brokoliyi 4 eş parçaya dikey olacak biçimde parçalara ayırırsanız pişirmesi sizin için daha kolay olacaktır.
Havuç; Kış mevsimi süresince tazecik harcayabileceğiniz yeniden aynı biçimde hem yemeklerde hem de salatalarda ya da suyunu sıkıp meyve suyu olarak harcayabileceğiniz çok işlevli bir sebzedir. Havuç içerisinde bolca kalsiyum kapsamaktadır bu surattan kemik erimesini önlemektedir.
Ispanak; Kış aylarında bol bol harcanması gereken sebzelerden bir tanesi de ıspanaktır. İçerisinde bulunan A ve C vitaminleri oldukça zengindir. Ispanak mide pankreas, karaciğer salgılarını uyarır, kan yapar ve kalp adalelerini güçlendirmesiyle sıhhate olan yararları saymakla bitmeyen bu sebzeyi kış mevsimlerinde bol bol harcamanızı öneriyoruz.
Kabak; kış mevsimlerinde havuç gibi birden fazla işlevleri bulunmaktadır. Hem tatlı hem de yemeğini harcayabileceğiniz bu sebzeyi yeniden aynı biçimde kış mevsimlerinde sofralarınızda bol bol harcamanızı öneriyoruz.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..