adale kaybı neden olur? Adale kaybını önlemenin yolları nelerdir? Muhtelif sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan adale kaybı her ne kadar kolay bir meseleymiş gibi görünsede bir yerde ciddi sağlık meselelerine neden olabiliyor. Adale kaybı genellikle süratli kilo verme gibi gayretler neticesinde beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan mesele olmaktadır. Sahip olduğumuz adale oranı, metabolizma süratini etkileyen […]
adale kaybı neden olur? Adale kaybını önlemenin yolları nelerdir? Muhtelif sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan adale kaybı her ne kadar kolay bir meseleymiş gibi görünsede bir yerde ciddi sağlık meselelerine neden olabiliyor. Adale kaybı genellikle süratli kilo verme gibi gayretler neticesinde beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan mesele olmaktadır. Sahip olduğumuz adale oranı, metabolizma süratini etkileyen ehemmiyetli bir etmendir ve ne kadar fazla adaleye sahip olursak metabolizmamız o kadar süratli ve efektif çalışacaktır. Herbalife Beslenme Danışma Heyeti Abonesi Doç. İsmet Tamer anlatıyor…
Kilo verme mücadeleleri sırasında yapılan absürt perhizler ya da öbür yanlış beslenme uygulamaları ne yazık ki yağsız adale kitlesinde kayıplar yaşanmasına neden olur. Gerçekten azıcık kilo vermiş olsanız dahi yağsız adale kitlenizde yaşadığınız kayıplar sebebiyle hem dış görüntünüz hem de sağlık vaziyetiniz sizi hiç de memnun etmeyebilir: Bedeninizde sarkmalar oluşabilir ve suratınızda çökük bir ifadeyle karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple kilo verirken adalelerinizin çok ehemmiyetli olduğunu unutmamalı ve yağsız adale kitlenizi kaybetmeden kilo vermenin yollarını bilmelisiniz.
KARBONHİSRATI KESMEYİN
Öncelikle bedenimizin düzgün çalışabilmesi ve günlük işlevlerini yerine getirebilmesi için her gün kumpaslı olarak yeterli protein, nitelikli karbonhidrat ve sağlıklı yağlar kapsayan bir perhiz uygulamamız gerekiyor. Bedenin lüzumu olan enerji balansını gözetmek yerine, kısa vakitte çok kilo vereyim fikriyle çok düşük kalorili ya da temel yiyeceklerden fukara, tek doğrultulu perhizler yapmanın, fazla kilolarınız yerine bedendeki su ile adaleleri kaybetmenize neden olacağını öğrenmeniz gerekiyor. Şayet protein ölçüsünü mübalağa etip karbonhidratı çok eksiltirsek, bu kere bedenimiz proteini enerji kaynağı gibi kullanır ki bu gidişat da adale kaybına neden olabilir. Başka Bir Deyişle her gün gereksiniminiz kadar karbonhidrat almaya çalışın.
HEM HAYVANSAL HEM NEBATSAL PROTEİN ALIN!
Et, balık, tavuk, yumurta, süt ve süt mahsulleri gibi hayvansal kaynaklı protein kapsayan gıdalardan her gün kumpaslı olarak harcamalısınız. Her ne kadar hayvansal gıdalar en iyi proteini kapsar gibi bilinse de özellikle bakliyatlarda bulunan nebatsal proteinlerin de perhizinizde kesinlikle bulunması gerekiyor. Haftada en az 3-4 öğün nebatsal protein de harcamaya gayret etmelisiniz. Günlük protein gereksiniminizi takribî olarak beden ağırlığınızın kgı başına vasati 1 gr olacak biçimde hesaplayabilirsiniz. Misalin 70 kilo iseniz günde 70 gr protein kapsayan gıdalar harcayın. Adaleleriniz yeterli protein aldığınızı kuvvetleneceklerdir. Protein tüketiminizi güne yayın, her öğünde protein kapsayan bir gıda harcayın, özellikle de kahvaltıda!
GÜNDE EN AZ 8-19 KADEH SU HARCAYIN
Yeterince akışkan harcamak adalelerinizin elastikliğini ve dayanıklılığını artırmaya destekçi olacaktır. Su içmek bağırsakların da düzgün çalışmasına destekçi olur, zehirli maddelerden kurtulmanızı sağlar. Şayet sindirim sisteminiz düzgün çalışmaz, kabarıklık, hazımsızlık gibi şikâyetler kronik hale kazançsa, adalelerinizi gözetmek için harcayacağınız yiyeceklerin emilimi de bozulabilir.
HAREKET EDİN!
Her yaş ve her şartta egzersiz yapmak olasıdır. Egzersiz yeterli yoğunlukta ve yeterli müddet yapıldığında evvel adalelerin dolaşımı çoğalır, adalelere daha fazla protein gider, adalenin enerji ambarı glikojen ölçüyü çoğalır, bu sayede hem adale ölçünüzü hem de adale eforunuzu artırmış olursunuz. Özellikle kısa süreli, yoğun egzersiz programları ile direnç egzersizi diye adlandırılan egzersizler, adale kitlenizi gözetmeye destekçi olur. Gün fazla 25-30 dakika süresince yapılacak kısa süreli, kısa aralıklı ama süratli, sık tekerrürlü, zorlayıcı egzersizler bu emel için muhteşemdir. İleri yaşlarda bunun yerine her gün 30 ila 45 dakika kumpaslı, tempolu yürüyüş yapmak dahi yeterli olabilir. Yeniden de ufak ağırlıklar ile direnç çalışmaları yapmak ekstra fayda sağlayacaktır.
SPORDAN EVVEL VE SONRA PROTEİN
Kumpaslı spor yapan fertlerin adalelerini gözetmeleri ve adale kitlelerini artırabilmeleri için egzersizden takribî 2 saat evvel ve egzersiz sonrası ilk yarım saatte kesinlikle protein kapsayan bir öğün harcamaları gerekir. Şayet birliktesi enerji kaynağı nitelikli kompleks karbonhidrat harcamazsanız, bedeniniz aldığınız proteini enerji lüzumunu karşılamak için kullanacağından yeniden adale kaybı yaşayabilirsiniz. Ağırlık çalışıyorsanız, birkaç haftada bir çalıştığınız ağırlıkları artırmak adale kitlenizi gözetmenizi, hatta artırmanızı sağlayacaktır. Egzersiz sonrası adale imhasına neden olmamak ve adalelerinizin derlenmesini sağlamak için yoğun egzersiz sonrasında en az 24 saat spor yapmamanız uygun olacaktır.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..