Karpal tünel belirtiyi nedir? Karpal tünel belirtisinin bulguları ve rehabilitasyon usulleri nelerdir? Özellikle masa başı çalışanlarında görülen bu hastalık hayat niteliğini bozuyor. Hastalık hakkındaki tüm merak edilenler haberimizde! NESNELERİ YAKALAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ DİKKAT! Ellerde ve bileklerde üşengeçlik, yanıcı bir ağrı veya karıncalanma, şikayetleriniz özellikle geceleri daha apaçık olması, nesneleri düşürmeden elle yakalamakta güçlük sürüklemek ve […]
Karpal tünel belirtiyi nedir? Karpal tünel belirtisinin bulguları ve rehabilitasyon usulleri nelerdir? Özellikle masa başı çalışanlarında görülen bu hastalık hayat niteliğini bozuyor. Hastalık hakkındaki tüm merak edilenler haberimizde!
NESNELERİ YAKALAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ DİKKAT!
Ellerde ve bileklerde üşengeçlik, yanıcı bir ağrı veya karıncalanma, şikayetleriniz özellikle geceleri daha apaçık olması, nesneleri düşürmeden elle yakalamakta güçlük sürüklemek ve bilgisayar klavyesi ya da faresini kullanmak gibi yineleyici el hareketlerini tekerrürlerken oluşan ağrı. Gebelik, şeker hastalığı, tiroid hastalıkları, menopoz, bilekte kırılan ya da yerinden kayan kemikler ve fazla kiloluluk hastalığın görülme oranını arttırır.
REHABİLİTASYON İÇİN ZAMAN KAYBETMEDEN HEKİME MÜRACAAT ETİN
Eller ile cisimlerin sık ve şiddetli biçimde yakalanması, bileğin bükülmesi ve artrit eş biçimde görülme oranlarını çoğaldırır. Bu şikâyetlerin ilk ortaya çıkmasının ardından rehabilitasyon için zaman kaybetmeden müracaat etmek oldukça ehemmiyetlidir. Müracaat Etmek için ağrının fazla çoğalmasını, tahammül hudutlarını aşmasını beklemeyin.
ÖDEMİ EKSİLTMEK İÇİN KORTİZON ENJEKSİYONLARI YAPILABİLİR
Cerrahi dışı konservatif rehabilitasyonun hakikat emeli medyan asap üzerinde yineleyen yaralanmaları tamamlamak ya da eksiltmektir. Bu emelle asap üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak için bir bileklik ile bilek hareketleri kısıtlanabilir. Şayet bu işe afacan ise ödemi eksiltmek için enflamasyon giderici ilaçlar yazılabilir veya bileğe kortizon enjeksiyonları yapılabilir.
CERRAHİ TEKNİKLER UYGULANABİLİR
Ağrıları eksiltmeye müteveccih birtakım özel el ve bilek egzersizleri önerilebilir. Şayet hastalar istirahat, rehabilitasyon, veya diğer cerrahi dışı rehabilitasyonlar ile ağrılarından kurtulamaz iseler median asap üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak için değişik cerrahi teknikler uygulanabilir.En sık uygulanan teknik karpal tünel özgürleştirilmesi denilen ve sarih ya da endoskobik usuller ile uygulanabilen usuldür. Sarih cerrahide bilek bölgesine bir kesi yapılarak median asap üzerine bası oluşturan bant kesilerek asap özgürleştirilir. Endoskobik usulde ise daha ufak bir kesi yapılarak bir minyatür kamera ile tünel görüntülenir ve bant kesilir.
BİLEĞİ SIKI SARAN BANTLARDAN UZAK DURUN
El bileğinin uzun süreli ve güçlü biçimde alt-yukarıya hareketlerinden, gergin biçimde parmaklarla bir şeyi yakalamaktan, bileği başparmak veya minik parmağa doğru bükme hareketinden kaçının.Avuç içi yukarıya bakacak biçimde yük taşımamaya özen gösterin. Bileği sıkı saran bantlardan kol saati gibi uzak durun.
ELLERİ HER 15 DAKİKADA BİR DİNLENDİRİN
Fazla soğuk veya korunmasız titreşimden kaçının.Telefon gibi sık kullanılan objeleri çalışma sahama olabildiğince yanaştırın. Böylece fazla uzanmaktan kaçının.Araba sürerken, eşya taşırken direksiyonu çok sıkı yakalamayın. Olası olduğunca eli dinlendirin. Daktilo ya da klavye kullanırken elleri her 15 dakikada bir dinlendirin.
BU TEKLİFLERİ GÖZARDI ETMEYİN!
Boya fırçası, kalem, gazete veya kitap cinsi cisimleri uzun zaman yakalamaktan kaçının.Elleri kullanılırken bedenin genel postürü de çok ehemmiyetlidir. Çalışma alanının yüksekliği, otururken ya da ayakta iken bileklerin notral ya da hemen hemen düz pozisyonda kalmasına imkân tanıyacak biçimde tertip edilmelidir. Çalışma esnasında omuzların yeteri kadar özgür, dirseklerin konforlu bir biçimde yanlarda olmasına özen gösterilmelidir. Oturma esnasında sırt ve bel iyi desteklenmiş biçimde ayaklar yere basmalıdır. Oturulan sandalye her ferdin kendisine göre ayarlanmalıdır. El aletlerinin tercihi ehemmiyetlidir. El aletinin yakalanan kısmı elinizin büyüklüğü ile orantılı olmalıdır.Elinizi yoğun biçimde kullanmanızı gerektiren yeni bir iş bildiğinizde, elinize bu yeni işe alışması için zaman tanıyın. Bu tıpkı bir atletin bir yarışa hazırlanmasına veya diğer sportif müsabakalara eş. Ellerin istirahati için yeterli aralıklarla molalar verilmelidir.Şayet eldiven giyiyorsanız ellere uygun miktarlarda olmalıdır. Çok büyük olursa objeyi yakalamak için zorunlu tüketilecek efor daha fazla olacak, çok sıkı olursa elleri sıkıştıracaktır.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..