Sağığı tehdit eden sağlık problemlerinden biri de kalp krizidir. Kalp krizi anında teşhis koyumazsa ne yazık ki vefat gibi neticelere neden olabiliyor. Kalp krizi günlük yaşantımızda harcadığımız yiyeceklerden tutun makûs alışkanlıklara kadar yağtığımız bir çok eylem tetiklemektedir. Peki kalp krizi bulgularının önüne geçmek için ne yapmalı? Elmaelma.com okurları için merak edilen sualin yanıtını Liv Hospital Kardiyoloji […]
Sağığı tehdit eden sağlık problemlerinden biri de kalp krizidir. Kalp krizi anında teşhis koyumazsa ne yazık ki vefat gibi neticelere neden olabiliyor. Kalp krizi günlük yaşantımızda harcadığımız yiyeceklerden tutun makûs alışkanlıklara kadar yağtığımız bir çok eylem tetiklemektedir. Peki kalp krizi bulgularının önüne geçmek için ne yapmalı? Elmaelma.com okurları için merak edilen sualin yanıtını Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu “Kalp krizi netleştiğinde acil olarak koroner anjiyografi yapılması ve tıkanan damarın balon ve stent usulü ile süratle açılması hayat kurtarır” diyerek laflarına şu biçimde devam etti…
HAFTADA 5 GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ BAKIMSIZLIK ETMEYİN!
Yapılan araştırmalara göre insanların takribî üçte biri hareketsiz bir yaşam sürüyor. Oysa haftada iki buçuk saat etkinlik ile kalp hastalıkları eksiltilebilir. Başka Bir Deyişle haftada 5 gün yarım saat yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya yüzmek kalp damarlarının yağlanmasına mani olacaktır.
HER GÜN 1 PORSİYON SEBZE KOŞUL!
Çağdaş hayatta süratli besin tüketimi ile az yiyerek çok kalori alınıyor. 20 sene evveliyle mukayese etildiğinde içilen kahve veya öğle yemeğinde süratli harcanan yiyeceklerde kalori oranları en az iki kat arkasıydı. Bu sebeple daha kolay kilo alınıyor. 50 yaşın üzerindeki insanların takribî yüzde 70’inin kilolu olduğu öğreniliyor. Buna mani olmak için doğru yiyecekleri seçim etmek ve porsiyonları küçültmek gerekiyor. Sebzeyi besinlerin merkezine yerleştirilmeli ve her gün kesinlikle 1 porsiyon sebze harcanmalıdır.
SİGARA İÇMEKTEN KURTULUN!
Sigara içenler kalp krizi sebebiyle içmeyenlere oranla 2-3 kat daha fazla vefat tehlikeyi ile karşı karşıya. Yalnızca vazgeçtikten sonra 1 sene içinde dahi kalp krizi geçirme olasılığı yarı yarıya eksiliyor.
TANSİYONUNUZ VARSA HEKİM HAKİMİYETİNİ BAKIMSIZLIK ETMEYİN!
Yüksek tansiyonu olanlarda kalp hastalıkları ve kalp krizi tehlikeyi keskin olarak çoğalır. 50 yaş ve üzerindeki her 3 şahıstan birinde yüksek tansiyon vardır. Teşhis netleştiğinde tansiyonu basmakalıplaştıracak ilaçların başlanması kalp hastalığı olasılığını eksiltir. Günlük tuz kullanımını eksiltmek, tansiyonu hakimiyet etmek ve oluşmasını yasaklamak için en pratik ihtiyatlardan biridir.
Kalp damarlarında yağlı plak yaradılışını kolaylaştıran 7 ehemmiyetli etmen:
-Sigara
-Şeker hastalığı
-Kolesterol yüksekliği
-Hipertansiyon
-Genetik hikaye
-Hareketsiz yaşam
-Sağlıksız beslenme
-Bu tehlike etmenlerinin hakimiyet altına alınması ile kalp hastalıklarının takribî yüzde -80’ini önlemek muhtemel olabilir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..