Kahve, bir hayli insanın güne dinç başlamak için harcadığı bırakılmaz bir meşrubat. Kültürümüzde de ehemmiyetli bir yere sahip olan kahve, kumpaslı ve yeteri ölçüde harcandığında bedene pek çok fayda sağlıyor. Kahvenin en ehemmiyetli faydalarından biri öğrenişsel işlevleri kuvvetlendirmesi. Bu sayede Alzheimer ve demans gibi kesin bir rehabilitasyonu bulunmayan hastalıkların da önüne geçmiş oluyor. İşte günde […]
Kahve, bir hayli insanın güne dinç başlamak için harcadığı bırakılmaz bir meşrubat. Kültürümüzde de ehemmiyetli bir yere sahip olan kahve, kumpaslı ve yeteri ölçüde harcandığında bedene pek çok fayda sağlıyor. Kahvenin en ehemmiyetli faydalarından biri öğrenişsel işlevleri kuvvetlendirmesi. Bu sayede Alzheimer ve demans gibi kesin bir rehabilitasyonu bulunmayan hastalıkların da önüne geçmiş oluyor. İşte günde 1 fincan kahve içmenin sıhhate verimleri!
Zihni kuvvetlendiriyor
Kahvede bol ölçüde bulunan kafein, tüketimin ardından süratle kana karışarak beyne erişir. Burada üretilen ve uyku haline neden olan adenozin isimli nörotransmitteri bloklayarak cingözlüğü çoğaldırır, enerji seviyesini yükseltir. Bu sayede gün içerisinde sezilen bitkinliği önler. Aynı zamanda zihni açarak iş bereketliliğini ve konsantrasyonu çoğaldırır. Beyindeki bu tesiri sayesinde kahvenin aynı zamanda ruh halini, belleği, tepkin müddetini ve genel anlamda öğrenişsel işlevleri iyileştirdiğini gösteren pek çok bilimsel çalışma mevcuttur.
Bedendeki yağ yakımını süratlendirir
Bedende bulunan yağların ufalanmasına ve ortaya çıkan özgür yağ asitlerinin enerji yapımında kullanılabilmesine takviyeci olan kahve, bu pozitif tesirlerine rağmen sade olarak harcandığında sıfıra yakın bir kalori kapsar. Bu sebeple zayıflama perhizi uygulayan sıhhatli fertler, perhizlerini desteklemek ve kilo vermelerini süratlendirmek ismine günde 2 fincan sade kahve harcayabilirler.
Alzheimer ve demans hastalıklarına karşı korur
Alzheimer, Parkinson ve demans dünya genelindeki 65 yaş ve üzeri fertlerde sıklıkla görülen nörodejeneratif hastalıklardır. Öğrenilen kesin bir rehabilitasyonu olmayan bu hastalıklarda sıhhatli beslenme ve bazı yiyecek cinslerinin kumpaslı olarak tüketimi, öbür pek çok hastalık cinsine oranla çok daha büyük ehemmiyet kazanmaktadır. Nörodejeneratif hastalıkların önlenmesi mevzusunda oldukça tesirli olduğu öğrenilen kahveyi kumpaslı olarak harcayanlarda Alzheimer hastalığının görülme ihtimalinin %65’e kadar eksiltilebileceğini, Parkinson hastalığının görülme ihtimalinin ise %30-60 ortamında eksiltilebileceğini gösteren bilimsel araştırmalar mevcuttur.
Fiziksel performansı artırıyor
Kahvede bulunan kafein, epinefrin adrenalin hormonunun yapımında ehemmiyetli bir çoğalışa neden olur. Bu sayede kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta ehemmiyetli bir çoğalış kollanır. Yeniden aynı biçimde yağ yakımını süratlendirdiğinden bedenin idmanlar için gereksinimi olan enerji seviyesinin çoğaldırılmasına katkıda bulunur. Spor etkinlikleri veya fitness ile ilgilenen sıhhatli fertlerin spor salonlarına gitmeden takribî yarım saat evvelki süreçte sade kahve harcamasında fayda vardır.
Kanserden gözetiyor
Kahve, antioksidan içeriği oldukça yüksek olan bir gıdadır. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde kumpaslı olarak kahve harcayan fertlerde karaciğer kanseri ve kolorektal kanser cinsleri başta olmak üzere bir hayli kanser cinsine tutulma tehlikesinin ehemmiyetli miktarda eksildiğini gösteren bilimsel araştırmalar söz mevzusudur. Hücre yapısını gözeterek hakimiyetsiz artmayı önleyen kahvenin, aynı zamanda diyabet ve kardiyovasküler hastalıklardan korunmaya takviyeci olarak yaşam müddetini artırdığı da öğrenilmektedir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..