Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,53
  • BIST
    %0,05
Kadınlarda sık görülen hastalıklar nelerdir?

Kadınlarda sık görülen hastalıklar nelerdir?

Kadın hastalıkları son derece ciddiye alınması gereken bir mesele haline gelebilir. Bu sebeple en kısa zamanda rehabilitasyon edilmeli ve tedbiri alınmalıdır! Kadınlarda sıklıkla görülen hastalıkları işin ehline sorduk bakın bu hastalıklar kadınlarda sıklıkla görülmektedir. Sizde de bu hastalıklara çok seri tutuluyorsanız belki de bu hastalıkların en kısa zamanda ihtiyatını almanın zamanı gelmiştir. 1 Vaginitis – […]

Kadın hastalıkları son derece ciddiye alınması gereken bir mesele haline gelebilir. Bu sebeple en kısa zamanda rehabilitasyon edilmeli ve tedbiri alınmalıdır!

Kadınlarda sıklıkla görülen hastalıkları işin ehline sorduk bakın bu hastalıklar kadınlarda sıklıkla görülmektedir. Sizde de bu hastalıklara çok seri tutuluyorsanız belki de bu hastalıkların en kısa zamanda ihtiyatını almanın zamanı gelmiştir.

1 Vaginitis – Vulvitis;

Dış genital uzuv ile vajen bölgesinin inflamasyonuna bağlı oluşan makûs kokulu akıntı, kaşıntı ve ağrı şikayeti ile kendini gösteren bir hastalıktır. Genelde mantar, bakteri ve protozoo enfeksiyonları, iritan maddeler, kullanılan ilaçlar, urlar ve hormonal farklılıklar bu hastalığa neden olmaktadır

2 Dismenore Ağrılı Adet Görme;

Adet yarıyılı evveli başlayıp, adetin başlaması ile geçen karın ve kasık ağrısı ile karakterize bir gidişattır. Ergenlik yarıyılında sık görülür ancak az da olsa ileri yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir. Rahmin salgıladığı prostoglandinin fazla olması veya buna karşı daha alıngan olunması sebebi le ortaya çıkan bu gidişat birliktesi anatomik bozukluklar da getirebilmektedir. Ağrılı adet görmeye; endometriozis, miyom ve adezyonlar da neden olmaktadır.

3 Endometriozis;

Endometrium ismi verilen rahim içi çeper katmanının bedenin başka bölgelerine yerleşip gelişmesi vaziyetidir. Bu doku yumurtalık yüzeyine yerleşirse endometrioma çikolata kisti olarak adlandırılır. Mesane, bağırsak, karın duvarı ve operasyon dikişlerinde dahi görülebilir. Aylık hormonal metamorfozlar bu doku üzerinde tesirli olduğundan ağrı ve kanama yapar. Yapışkanlık yapması ve anatomiyi bozmasından dolayı kısırlık nedenlerinden biridir. Öteki bulguları; ilişkide ağrı, adetli iken kasık ağrısı, bağırsak hareketlerinin ağrılı olması, adetten evvel başlayan kirletilmelerdir.

4Over Kistleri;

Yumurtalıklarda büyüyen, içi akışkan veya doku içerikli olabilen, kese stilinde yapılardır. Çoğu defa belirti vermeyip, tetkikte tespit etilirlerse de bazen kasık ağrısı, anormal adet kumpası, ara kanama, sık idrara gitme isteği, bağırsak hareketlerinde kumpassızlık gibi belirtiler verebilirler. Kistlerin geliştikçe rüptüre karın içine akışkan içeriğini boşaltma veya bulunduğu yumurtalığı torsiyone etme anatomisini bozarak kanlanmasını yasaklama gibi karmaşıklıklar yapma olasılığı sebebi ile takip ve rehabilitasyonu gerekmektedir.

 5Polikistik Over Belirtiyi;

Hormonal bozukluklar neticesinde, kumpassız veya hiç adet görememe ile karakterize genetik bir hastalıktır. Yüzde ve bedende erkek tipi kıllanma, erkek tipi saç dökülmesi, iltihaplı sivilce, şeker metabolizması bozukluğu, obezite gibi muayenehane görünümlerinin yanında; ileri yaşlarda kalp hastalıkları, diyabet ve hipertansiyona sebebiyet vermesi sebebi ile ciddiye alınması gereken bir sağlık problemidir.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN