Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,70
  • BIST
    %-0,82
Kadın hastalıklarının belirtileri nelerdir hayat kurtaran 3 madde!

Kadın hastalıklarının belirtileri nelerdir hayat kurtaran 3 madde!

Kadın hastalıklarına karşı alınması gereken ihtiyatlar neler? Her kadının kadın hastalıklarına karşı alması gereken ihtiyatlar bulunuyor. Elmaelma.com olarak her kadının hayatını kurtaracak 3 maddeyi bir araya getirdik! Bu ihtiyatları hayatınızın her alanında alışkanlık haline getirerek muhtelif hastalıklara karşı kendinize gözetebilirsiniz. JİNEKOLOJİK TETKİKİ UMURSAMAMA ETMEYİN! Kumpaslı tetkik 2 gidişat için çok ehemmiyetli. İlki; henüz şikayete yol […]

Kadın hastalıklarına karşı alınması gereken ihtiyatlar neler? Her kadının kadın hastalıklarına karşı alması gereken ihtiyatlar bulunuyor. Elmaelma.com olarak her kadının hayatını kurtaracak 3 maddeyi bir araya getirdik! Bu ihtiyatları hayatınızın her alanında alışkanlık haline getirerek muhtelif hastalıklara karşı kendinize gözetebilirsiniz.

JİNEKOLOJİK TETKİKİ UMURSAMAMA ETMEYİN!

Kumpaslı tetkik 2 gidişat için çok ehemmiyetli. İlki; henüz şikayete yol açmamış, ilerlememiş, ancak var olan bir hastalığın erkenden fark edilip rehabilitasyonunun hemen başlaması için ehemmiyet taşıyor. İkincisi de sıhhatle anlaşmayan yanlış alışkanlıkların veya var olan tehlike etkenlerinin zamanında değiştirilerek, olması olası bir hastalığı yasaklamak için.
Neler yapılıyor?

Rutin tetkikle, rehabilitasyonları ilaçlarla tertip edilebilen enfeksiyon, adet kumpassızlıkları, operasyon olunması gereken yumurtalık kistleri, myomlar ve rahim sarkması gibi hastalıkların yanı gizeme hayatsal ehemmiyete sahip olabilecek rahim ağzı kanseri, yumurtalık veya rahim kanseri gibi hastalıkların tanısı için de hakimiyetler yapılıyor.

RAHİM AĞZI KANSERİ İÇİN KUMPASLI OLARAK TARAMA TESTİ YAPTIRIN!

Dünya genelinde her sene takribî 500 bin kadın, Human Papilloma Virüsü’nün mesul yakalandığı rahim ağzı kanserini tutuluyor. Daha da makûssu bu kadınların 250 bini geç teşhis sebebiyle hayatını kaybediyor. Kadın kanserleri arasında 2. sırada yer alan rahim ağzı kanserine, ülkemizde her sene 1500 kadın yakalanıyor. Oysa senede kumpaslı olarak yaptırılması önerilen Pap Smear Testi ile rahim ağzı kanserleri henüz hücre başkalaşımlarının olduğu, daha kanser evveli süreçte tutulabiliyor. Ayrıca bu hastalığı önlemek için yola çıkan Amerika Birleşik Devletlerili bilim adamları yeni bir tarama usulü daha geliştirdi; “Işık ile Tarama”. Bu tarama usulünde kadına patolojik tahlile gerek olmadan, anında netice iletilebiliyor. Neler yapılıyor?

Tarama testlerinin iki işlevi var; birincisi kanser lideri kuşkulu hücresel metamorfozları tespit etmek. İkincisi ise rahim ağzı kanseri mevcutsa, hastalığın erken aşamada tanınmasını sağlamak. Tarama emeliyle kullanılan Pap Smear testinde fırça biçimindeki özel bir çubuk takviyesiyle rahim ağzından sürüntü alınıyor. Alınan misal patolojiye sevk ediliyor ve 2-7 gün içinde sonuçlanıyor. “Işık ile Tarama” sisteminde ise kadın masaya uyuduğunda rahim ağzına ışıklı bir aygıtla bakılıp, o bölgede problem olup olmadığı 1-2 dakika içinde tespit edilebiliyor. Makinenin bağlı bulunduğu ekranda netice düşük, orta veya yüksek tehlike olarak beliriyor. Bu sayede test neticesinin pak çıktığı ya da kuşkulu belirtilere tesadüfüldüğü anında bildirilebiliyor. Kuşkulu olan neticelerde tanısal emelli rahim ağzından biyopsi alınıyor.

DİKKAT BU BULGULAR VARSA HEKİME GİDİN!

Rutin olarak önerilen yıllık jinekoloji tetkiki dışında, hastalıkların bulguları olabilecek vaziyetlerde de kesinlikle erkenden bir kadın doğum tetkiki olunması gerekiyor. Her şikayet bir hastalık olduğu anlamına gelmese de, bazı bulguların varlığı şipşak bir jinekolojk tetkiki gerektiriyor. Altta yer alan bulgularda zaman kaybetmeden hekime müracaat etmeyi umursamama etmeyin.

Akıntı, kasık ağrısı, ilişki sırasında ağrı ve yanma, jinekolojik enfeksiyonların bulgusu olabiliyor. Ağrılı adet görme, ilişki sırasında ağrı endometriozis denilen rahim içi dokunun rahim dışında bulunduğu hastalığın bulgularından olabiliyor.

Adetlerin çok kanamalı olması, rahmin karından elle sezilir biçimde gelişmesi ve kasık ağrısı myom denilen, rahmin iyi mizaçlı kitlelerinin bulgularını oluşturabiliyor. İlişki sonrası kanama, makûs kokulu akıntı rahim ağzı kanserinin bulgusu olabiliyor. Menopozdan sonra görülen kanama rahim kanserine işaret edebiliyor. Karında yaygın kabarıklık, kitle sezilmesi yumurtalık kanseri bulgusu olabiliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN