Anne adaylarının gebelik süresince kafasında pek çok sual işareti vardır. Nasıl beslenmem gerekir, hangi egzersizleri yapmalıyım gibi sualler kafaları karıştırır. Gebelikte anne ve bebek sıhhati için yapılması gereken pek çok şey var. Ama bir de yapılmaması gerekenleri unutmamak gerekli. Liv Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Sözen gebelikte yapılmaması gerekenleri anlattı. GEBELİKTE NELER […]
Anne adaylarının gebelik süresince kafasında pek çok sual işareti vardır. Nasıl beslenmem gerekir, hangi egzersizleri yapmalıyım gibi sualler kafaları karıştırır. Gebelikte anne ve bebek sıhhati için yapılması gereken pek çok şey var. Ama bir de yapılmaması gerekenleri unutmamak gerekli. Liv Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Sözen gebelikte yapılmaması gerekenleri anlattı.
GEBELİKTE NELER YAPILMAMALI?
– Karın bölgesini içine almayacak ve uterus üzerine baskı yapmayacak çorap veya taytlar seçim edilmelidir. Zira baskı neticesinde pek çok hamile kadın, iş yaparken, yürürken, hatta konuşurken dahi soluk almada eforluk yaşayabilir.
– Hamam, sauna, kaplıca gibi fazla ısı olan yerlerden sakınmak gerekir. Zira yüksek sıcaklık değerleri özellikle, bebeğin uzuv gelişiminin devam ettiği ilk 3 aylık yarıyılda teratojen başka bir deyişle sakatlık yaratabilecek tesirlere neden olabilir.
– Fazla kahve veya çay harcanmamalıdır. Özellikle kahvenin içindeki kafein, hamileler için oldukça hasarlı olabilir. Günde bir Türk kahvesi ya da filtre kahve içilebilir. Kafeinsiz kahve daha rahat harcanabilir. Çay meyve çayları dahil mübalağa etilmediği takdirde istenildiği kadar içilebilir.
– “İki şahsiyet yemelisin” kavramı son derece yanlıştır. Bu gidişat anne ve bebek sıhhatine hasar verip, kilo hakimiyetini güçleştirir. Hamilelikte ideal kilo alımı 12 kilogram’dır.
– Anne adaylarının içki ve sigara kullanmaması gerekir. Sigara, büyüme geriliği ya da düşük ve erken doğuma neden olabilir. İçki bağımlı stilde alınırsa fetal içki belirtisine yol açabilir.
– Profesyonel birine danışmadan egzersiz yapılmamalıdır. Bunun yerine yürüyüş veya yüzme, hamile bireyin daha iyi yatmasına destekçi olur, dayanıklılık ve direnç kazanmasını sağlar.
– İşlenmiş besin Sosis, salam, hazır çorba, cips, şekerlemeler… ve pişmemiş şarküteri mahsulleri de harcanmamalıdır.
– Su içmeyi ilgisizlik etmek en büyük yanlışlardan biridir. Bebeğin bulunduğu amniyotik akışkan devamlı kendini yenileyen yapıdır. Her ne kadar içilen su amniyotik akışkanı çoğaldırmasa da fazla değer verimleri göz önünde bulundurulmalıdır. Muhtemelse günde 2.5 litre su harcamak gerekir.
– Hamilelikte anne fazla şeker ve tatlıdan sakınmalıdır. Fazla şeker, hamilelik şekerine bağlı olarak,düşüğe, bebek vefatlarına neden olabilir ve bebeğin doğum ağırlığının çoğalmasına yol açarak doğum esnasında anneyi güçler.
– Hamilelik nedeni ile terleme ve vajinal akıntılar çoğalır. Bu surattan her gün banyo yapmak anne adayını hem gevşetir hem de hijyen sağlar.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..