Özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla karşımıza çıkan sağlık meselelerinde biride griptir. İlaç kullanarak 1 hafta ilaçsız 7 gnamda geçen grip hastalığını en çok anne adayları ilgilendiriyor! Senede hemen hemen herkes bu hastalığın sağından solundan hissesini alıyor. Ancak bu hastalığın nedeni ise temas ve solunum yolu ile basitçe bulaşabilen bu virüs 1- 4 gşan içinde hastalığa dönüşebiliyor. […]
Özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla karşımıza çıkan sağlık meselelerinde biride griptir. İlaç kullanarak 1 hafta ilaçsız 7 gnamda geçen grip hastalığını en çok anne adayları ilgilendiriyor! Senede hemen hemen herkes bu hastalığın sağından solundan hissesini alıyor. Ancak bu hastalığın nedeni ise temas ve solunum yolu ile basitçe bulaşabilen bu virüs 1- 4 gşan içinde hastalığa dönüşebiliyor. Özellikle mevsim geçişlerinde tehlike oluşturan bu hastalığın, gebeler için tehlikelerini ve alınması gereken tedbirleri elmaelma.com okurları için Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Abonesi Doç. Dr. Emre Pabuçcu özetleyerek ehemmiyetli tekliflerde bulundu.
GRİBİ ES GEÇMEYİN!
Her yıl dünya üzerinde takribî 3 ila 5 milyon kadar ciddi grip hadisesi bildiriliyor ve bunların 500 ila 600 bin kadarında da solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı vefatlar alana geliyor. Özellikle tehlikeli gruplarda ki bunlar bağışıklık sisteminde mesele olanlar, gebeler, kronik ilaç kullanan bireyler, çocuklar, sağlık çalışanları olarak sayılabilir, oldukça dikkatli olmak ve tedbir almak gerekiyor.
GEBELİKTE MESELE ÇOK DAHA CİDDİ OLABİLİR!
Gebelik, başlı başına özel bir vaziyettir. Her şeyden evvel iki can söz mevzusu. Ayrıca gebeliğin getirdiği birtakım bağışıklık meseleleri de var. O sebeple gebelere özel olarak dikkat etmek gerekiyor. Gebelikteki gribal enfeksiyonların, zatürre başta olmak üzere ciddi solunum yolu hastalıklarına neden olma tehlikeleri, gebe olmayanlara göre çok daha fazla. Geçtiğimiz senelerde özellikle 2009 salgınında ciddi rakamda vefatların olduğunu öğreniyoruz. İlerleyen gebelik haftası ile de tehlikenin çoğaldığını öğrenmek ehemmiyetli. Gebelerin şahsi hijyene dikkat etmeleri gerekiyor. Bunların başında el yıkamak ve değişik bireyler ile yakın temasta bulunmamak geliyor. Temel ihtiyatların yanında, gşanlık akışkan tüketimi ve beslenme alışkanlıkları da bağışıklığı destekleyen unsurlar. En az 2 lt. su harcamak ve elleri sıkça yıkamak hep usta yakalanmalı.
BU BULGULAR SİZDE DE OLABİLİR!
Bazı gidişatlarda zaman kaybetmeden bir uzmana müracaat etilmesi gerektiğini belirterek sözlerine devam eden Doç. Dr. Emre G. Pabuçcu, gebelerde özellikle uzamış öksürüğe eşlik eden yüksek ateş, soluk darlığı, ciddi halsizlik varsa zaman kaybetmeden sağlık kurumuna müracaat etilmesini ve gereken muayenelerin süratlice yapılıp ihtiyatların alınmasını öneriyor.
GRİP AŞISINDAN KORKMAYIN!
Gebelikte grip aşısı güvenle uygulanabiliyor ve bebeğe herhangi bir hasar da vermiyor ancak gebelerin %80’i bu aşıyı olmayı kabul etmiyor. Bu mevzuda doktorlara çok iş düşüyor. Gebelerin aşı hakkında bilgilendirilmeleri ve gebelere hastalığın tehlikelerinin dikkatlice anlatılması gerekiyor. Gebelikte olunan aşının en ehemmiyetli tesiri, grip enfeksiyonunun daha hafif atlatılması ve gebelerin ciddi solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle sağlık kurumuna uyuyuşların eksiltmesi. İnaktif grip aşılarının, gebeliğin her yarıyılında uygulanabilmesi de bir avantaj.
HENÜZ DOĞMAMIŞ BEBEĞİ DAHİ GÖZETİYOR!
Gebe iken olunan grip aşılarının bir değişik bereketi de doğumdan sonra ki ilk 6 aylık yarıyılda bebekleri de gözetmesi. Bunun sebebi, anneden bebeğine geçen natürel antikorlar. Özellikle ilk 6 aylık yarıyılda, bebeklere grip aşısı yapılamadığı için, gebe iken aşı olunmuş ise bu yarıyılda bebek de korunmuş oluyor.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..