Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,81
  • BIST
    %-0,27
Gül hastalığı nedir açık tenli insanların baş düşmanı

Gül hastalığı nedir açık tenli insanların baş düşmanı

Genellikle suratın merkezi üçte birini, özellikle de burun bölgesini etkileyen ve yoğunluğu zamanla değişen Gül Hastalığı Rosacea nedir? Sarih derili insanlar arasında özellikle kuzey Avrupa soylu insanlar arasında daha yaygın olarak görülen bulaşıcı olmayan Rosacea başka bir deyişle Gül hastalığının, nedenleri bütün anlaşılamamasına ve rehabilitasyonu olmamasına karşın bulgularını rahatlatmanın bir hayli yolu mevcut. Şimdi Gül […]

Genellikle suratın merkezi üçte birini, özellikle de burun bölgesini etkileyen ve yoğunluğu zamanla değişen Gül Hastalığı Rosacea nedir? Sarih derili insanlar arasında özellikle kuzey Avrupa soylu insanlar arasında daha yaygın olarak görülen bulaşıcı olmayan Rosacea başka bir deyişle Gül hastalığının, nedenleri bütün anlaşılamamasına ve rehabilitasyonu olmamasına karşın bulgularını rahatlatmanın bir hayli yolu mevcut. Şimdi Gül hastalığı alakalı merak ettiğiniz herşeyi beraber bilelim…

GÜL HASTALIĞI ROSACEA NEDİR?

Gül hastalığı çoğu zaman suratı etkileyen kronik, cerahatli bir cilt rahatsızlığıdır. Rosacea rehabilitasyon edilmezse zamanla makûslaşır. Genellikle sivilce, egzama veya cilt alerjisi ile karıştırılır. Özellikle sarih derili ve renki gözlü bayanlarda görülür. Evvel gecici, ardından kalıcı kızarıklarla, bazen nükseden cilt döküntüleri ile beraber görülür. Gül hastalığı bulaşıcı hastalıklar kategorisinde yer almamakla beraber genellikle bahar aylarında yaygın olarak görülmektedir.

Gül hastalığı genellikle 30’lu yaşlarda görülür. Bayanlarda görülme sıklığı takribî % 10’dur.Erkeklerde daha ender olmakla beraber, bayanlara göre daha ağır izler. Rosacea lezyonları genellikle stresle beraber çoğalmaktadır.

GÜL HASTALIĞININ SEBEPLERİ

Gül hastalığına rozase yol açabilecek pek çok etmenin sıralanması olasıdır:

– Sindirim sistemi hastalıkları
– Safra yollarındaki problemler
– Demodeks folliculorum bir çeşit asalak
– Genetik özellikler
– Sıcak ve güneş ışınları
– İçkili meşrubatlar
– Psikolojik etmenler
– Fazla sıcak meşrubatlar
– Sıcak su banyoları
– Etraf ısı farklılıkları

GÜL HASTALIĞININ BULGULARI NELERDİR?

– Yüzde yineleyen yanma ve kızarıklık hücumları oluşması,
– Suratın ortasındaki kızarmanın kalıcı hale gelmesi, burun ve yanakların üzerinde gözle görülebilir minik kan damarlarının oluşması,
– Yüzdeki kızarıklığın daha koyu ve kalıcı hale gelmesi, burun, yanak, alın ve çene üzerinde minik, kırmızı şişlik veya cerahatli sivilceler oluşması
– Gözlerde yanma veya kesintisiz hassasiyet oluşması gözde rozase ve/veya kırmızı, şiş burun rinofima alana gelmesi.

GÜL HASTALIĞININ REHABİLİTASYONU

Gül hastalığı için rehabilitasyon yoktur. Bununla beraber, bulguları ve semptomları gevşetebilecek muhtelif rehabilitasyonlar vardır. En ehemmiyetlisi muayenehane bulguları çoğaldıran etmenlerden uzak durulmalı, güneş gözetici kullanılmalı, sigara ve değişik tütün mahsullerinden de sakınılmalıdır. Hastalığın şiddetine göre antibiyotik rehabilitasyonları, kremler, antienflamatuvar ilaçlar, lazer rehabilitasyonları, kozmetik mahsuller ya da son safhada uygulanan cerrahi bazı usuller bulunmaktadır.

ALERJİ REHABİLİTASYON EDİLİR Mİ?

Alerji, bedenin kendi immun sisteminin fazla çalışması ile oluşan bir hastalıktır. Neye bağlı olduğu tespit edilebilen alerji için, en temel rehabilitasyon usulü faktörden uzak durmaktır. Hastaların alerji tipi ten prick testi denilen alerji testleri ile tespit edilip, kan analizleri ile seviyeleri tanımlanır. Alerji ömür boyu uykuda yakalanabilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal yanıtladı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN