Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,11
Grip aşısı nezaman yapılmalıdır bu aşıyla gripten kurtulun!

Grip aşısı nezaman yapılmalıdır bu aşıyla gripten kurtulun!

Kış aylarında en çok karşılaştığımız hastalıklardan biri de malesef griptir.Gripten kurtulmak için bir çok yol sınarız. Ama burada ehemmiyetli olan gribe tutulmada aldığımız tedbirlerdir. Grip olmamak için ne yapıyoruz? Gripten kurtulmak için ya da evvelinde önlem almak için uzmanlar grip aşısını öneriyor. Peki grip aşısı nezaman yapılmalıdır? Bu sualin cevabını Dr. Fevzi Özgönül’den bildik. BAĞIŞIKLIĞI […]

Kış aylarında en çok karşılaştığımız hastalıklardan biri de malesef griptir.Gripten kurtulmak için bir çok yol sınarız. Ama burada ehemmiyetli olan gribe tutulmada aldığımız tedbirlerdir. Grip olmamak için ne yapıyoruz? Gripten kurtulmak için ya da evvelinde önlem almak için uzmanlar grip aşısını öneriyor. Peki grip aşısı nezaman yapılmalıdır? Bu sualin cevabını Dr. Fevzi Özgönül’den bildik.

BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİR

Grip aşısı uygulandığı insanlarda %70 ile %90 oranında gribe karşı bir bağışıklık sağlar.  %10 ve %30 arasında da rastgele bir aktiflik göstermeyebilir. Grip aşısı ile alakalı Dr. Fevzi Özgönül şunları söyledi: Grip aşısı grip virüsüne karşı olan bağışıklığımızı kuvvetlendirerek koruma sağlar.

KORUNMAK İÇİN YAPTIRILIR

Aşı sayesinde bedenimiz grip virüsüne karşı antikor oluşturur. Grip aşısı olduktan 2 hafta sonra bedenimiz yeterli antikora sahip olur. Böylece aşı olduktan 2 hafta sonra gribe karşı korunmamız başlar. Bu sebeple grip aşısı korunmak için yaptırılır. Fakat grip olduktan sonra rehabilitasyon için yaptırılmaz.

ÖZELLİKLE UYGULAMASI GEREKENLER:

Grip aşısı grip virüsüne karşı korunmak isteyen herkese karşı uygulanabilir ama özellikle uygulaması gereken hastalık grupları şunlardır:Hamileler,50 yaş veya daha yaşlı kimseler,kronik hastalığı bulunan bireyler,böbrek hastalığı olanlar, diyabet,bağışıklık sisteminde noksanlık veya baskılanma vaziyetleri olanlar, kanser hastaları, AIDS enfeksiyonu olanlar, uzuv nakli yapılmış olanlar, steroid ilaç alanlar, kemoterapi ya da radyoterapi uygulananlar,kan hastalıkları rehabilitasyonu görmüş veya sağlık kurumunda görmekte olanlar,mektep, fabrika gibi topluluklarda çalışanlar, bakımevlerinde kalan ve kesintisiz hastalığı olan bireyler,sağlık alanında çalışan hekim, hemşire ve sağlık personelin tümüne uygulanmalıdır.Grip aşısına karşı daha evvel alerjik tepkini olduğu saptanmış olan bireyler,6 aydan minik bebekler,yumurtaya karşı alerjisi olan bireyler,geçmişte grip aşısı ile şiddetli alerjik tepkin problemi yaşayan bireyler,İnfluenza aşısı yapılmasını takiben 6 hafta içinde Gullian- Barre belirtiyi geçirme hikayesi olan bireyler,ateşli yarıyılda iken grip aşısı uygulanmaması ve bu yarıyılın üzerinden bütün iyileşme sağlandıktan ve 1 hafta geçmesinden sonra grip aşısı uygulanması uygundur.

ENFEKSİYONLAR EKİM- MAYIS ARASI OLUŞUYOR

Grip mikrobu her mevsimde ortaya çıkabilir, bununla beraber grip enfeksiyonlarının çoğu Ekim – Mayıs ayları arasında oluşmaya başlar. Son senelerde grip enfeksiyonlarının ehemmiyetli bir kısmı Ocak ve Şubat aylarında ortaya çıkmıştır.Aşının gözetici tesiri 2 -3 hafta sonra ortaya çıkar. Bu neden ile nasihat edilen senelik grip aşısının aşı kullanıma sunulur sunulmaz grip salgını başlamadan evvel eylül – ekim aylarında yapılması ve hastaların aşılanmalarının aralık ayından evvel tamamlanmasıdır. Ancak birey gribe tutulmamış ise aşılama grip sezonunun sonuna kadar uygulanabilir.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN