Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,52
  • BIST
    %0,08
Göz sağlığına iyi gelen gıdalar nelerdir vitamin takviyesine ihtiyacınız var!

Göz sağlığına iyi gelen gıdalar nelerdir vitamin takviyesine ihtiyacınız var!

Göz sıhhatine iyi gelen yiyecekler nelerdir? Göz sıhhati için hangi besinler harcanmalı? Nitelikli bir yaşam için bu besinleri hayatınızın her alanında bulundurun! B2 VİTAMİNİ B2 vitamini beceriksizliğinde; gözlerde yanma ve ışığa karşı hassasiyet hatta katarakt yaradılışı görülebilir. B2 vitamini başka bir deyişle riboflavin; gözde katarakt oluşmasını manilerken, göz bitkinliğini gevşetip migren hücumlarını azaltmaya da destekçi […]

Göz sıhhatine iyi gelen yiyecekler nelerdir? Göz sıhhati için hangi besinler harcanmalı? Nitelikli bir yaşam için bu besinleri hayatınızın her alanında bulundurun!

B2 VİTAMİNİ

B2 vitamini beceriksizliğinde; gözlerde yanma ve ışığa karşı hassasiyet hatta katarakt yaradılışı görülebilir. B2 vitamini başka bir deyişle riboflavin; gözde katarakt oluşmasını manilerken, göz bitkinliğini gevşetip migren hücumlarını azaltmaya da destekçi olabilir. B2 vitamini özellikle et, karaciğer, tavuk, balık, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, hububatlar, yağsız süt, yoğurt, yumurta sarısı, peynir, papatya, ısırgan otu, isme çayı, brokoli ve ıspanakta bulunur.

b2-vitamini-DiWu.jpg

Medical Park Bahçelievler Sağlık Kurumu’nden Göz Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Abonesi Fatih Atmaca agöz sıhhatini desteklemek ve nitelikli bir yaşam için destek besinlerden alınabilecek vitaminler hakkında bilgilendirdi…

C VİTAMİNİ

 C vitamini, güneş ışığına karşı koruma sağlayarak katarakt yaradılışını engelleyebilir. Ayrıca yeterli ölçüde C vitamini alınması, şeker hastalığına bağlı büyüyen ve gözün asap ve damarlarında oluşan harabiyeti önlemeye destekçi olur. Zira C vitamini, yüksek kan şekerinin yan tesirini önleyici tesire sahiptir. C vitamini, taze meyve ve sebzelerin hemen hemen birçoğunda bulunur. Özellikle kuşburnu, bilye limonu, portakal, greyfurt, Frenk üzümü, yeşilbiber; en ehemmiyetli C vitamini kaynaklarındandır.

c-vitamini-H8UA.jpg

ÇİNKO

Çinko, görme marifetinin geliştirilmesi açısından son derece ehemmiyetlidir. Ayrıca göz yaralarını önlemek için de lüzumludur. Çinko; tavuk, yumurta sarısı, süt ve süt mahsulleri, peynir, balık, patates, ceviz, badem, arpa, kuru fasulye, lahana, ay çekirdeği, karaciğer, kuzu eti, sığır eti, kepekli ekmek ve hububatlarda bulunur.

cinko-p8VK.jpg

MAGNEZYUM

Magnezyum beceriksizliği olan şeker hastalarının ağ tabaka bölgesinde ehemmiyetli meseleler gelişebilir zira magnezyumun kan şekerini tertip edici özelliği vardır. Kuru yemişler, kuru baklagiller, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, bütün hububat, yer fıstığı, peynir, tavuk, biftek, patates, portakal, domates, soğan, yoğurt, havuç, kereviz, marul, pırasa, incir, üzüm, hurma ve çavdar; magnezyum kapsayan besinlerin başında gelir.

e-vitamini-VBL5.jpg

A VİTAMİNİ

A vitamini, göz sıhhati için en ehemmiyetli vitaminlerden bkocamandır. A vitamini ya da retinol beceriksizliğinde, gece âmâlığı ismi verilen gece görememe meseleyi oluşur. A vitamini ise, gözün gece görüşünü güçlendirir. Başka Bir Deyişle ağ tabakada bulunan ve rodopsin isimli ışığı tanıyan proteinlere bağlanarak gece düşüncesi sağlar. Yeterli ölçüde A vitamini alınmazsa; gece âmâlığı, gözyaşının eksilmesi ve kornea tabakasında meseleler gelişebilir. A vitamini; yeşil ve sarı renkli sebzeler ile meyvelerde, yumurta, süt gibi hayvansal besinlerde, karaciğer, portakal, havuç, patates, ıspanak, karalahana, mango, kavun gibi besinlerde bulunur.

havuc-ae6d.jpg

MAGNEZYUM

Magnezyum beceriksizliği olan şeker hastalarının ağ tabaka bölgesinde ehemmiyetli meseleler gelişebilir zira magnezyumun kan şekerini tertip edici özelliği vardır. Kuru yemişler, kuru baklagiller, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, bütün hububat, yer fıstığı, peynir, tavuk, biftek, patates, portakal, domates, soğan, yoğurt, havuç, kereviz, marul, pırasa, incir, üzüm, hurma ve çavdar; magnezyum kapsayan besinlerin başında gelir.

mahnezyum-VYDX.jpg

OMEGA

Omega 3 ve Omega 6; göz asaplarının gelişiminde büyük ehemmiyet taşır. Yapılan çalışmalar; Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin göz kuruluğunu eksilttiğini ortaya çıkarmıştır. Omega 3, keten tohumu, balık, cevizde bulunurken; mısır özü, soya ve ayçiçeği yağından ise Omega 6 yağ asitleri alınabilir.

omga3-RLa7.jpg
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN