Gömülü 20 yaş dişi çekilmeli mi? 20 yaş dişleri kısmen ya da tamamen gömülü kalabilmektedir. Kısmen gömülü olan dişler çekilmezse bir süre sonra hayati tehlikeye neden olabilmektedir. Gömülü 20 yaş dişlerine dair tüm bilinmesi gerekenleri İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Deniz Gökçe Meral’den öğrendik. BAZI KİŞİLERDE 20 YAŞ […]
Gömülü 20 yaş dişi çekilmeli mi? 20 yaş dişleri kısmen ya da tamamen gömülü kalabilmektedir. Kısmen gömülü olan dişler çekilmezse bir süre sonra hayati tehlikeye neden olabilmektedir. Gömülü 20 yaş dişlerine dair tüm bilinmesi gerekenleri İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Deniz Gökçe Meral’den öğrendik.
BAZI KİŞİLERDE 20 YAŞ DİŞİ YOKTUR
Gömülü 20 yaş dişleri, ağız boşluğuna tam olarak sürememiş üçüncü büyük azı dişleridir. Çoğu insanda üst çenede iki, alt çenede iki olmak üzere dört tane 20 yaş dişi bulunmaktadır; fakat bazı insanlarda dört taneden az bulunabileceği gibi hiç oluşmayabilmektedirler.
20 YAŞ DİŞİNİZ ANORMAL BİR KONUMDA BULUNUYORSA…
Dişlerin dizili olduğu çene kemiğinde kendilerine çıkmak için yeterli yer bulamamaması 20 yaş dişinin anormal bir konumda bulunması veya 20 yaş dişlerinin çevresinde bulunabilecek çenelere ait kist veya tümörlerin varlığı bu dişlerin kısmen veya tamamen gömülü kalmalarına sebep olabilmektedir.
KISMEN GÖMÜLÜ 20 YAŞ DİŞLERİ HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURUYOR
Kısmen gömülü 20 yaş dişleri, ağız ortamına tamamen çıkamamış, üzerleri kısmen diş eti ile örtülü 20 yaş dişleridir. Üzerlerini kısmen örten diş eti nedeni ile gıda birikimine ve bakteri plağı oluşumuna uygun bir zemin hazırlayabilmektedir. Bu dişler genellikle ağızda arka tarafta kaldığından dolayı yeterince temizlenememektedir. Bu durumda dişlerin üzerinde bakteri oluşmasına neden olmaktadır. Tüm bu durumlar bir arada düşünüldüğünde bu dişer, çürüme veya üzerilerini örten diş etlerinde perikoronitis olarak adlandırılan ve genellikle tekrarlayan klinik bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Bu enfeksiyon durumu lokal bir anesteziyle tedavi edilebileceği gibi önemsenmeyip ihmal edildiğinde ilerleyen dönemlerde baş ve boyun apselerine kadar neden olabilmektedir.
HER 20 YAŞ DİŞİ ÇEKİLMEZ
Her 20 yaş dişi çekilecek diye bir kural elbetteki yoktur. Klinik ve radyolojik muayeneler sonucunda, diş çekiminin hangi yöntemlerle yapılacağına diş hekiminin karar vermesi gerekmektedir. Her 20 yaş dişi zor çekilir idye de bir şey yoktur. Bu dişin yapısına, köküne ve konumuna göre değişiklik gösteren bir durumdur. Kimileri 20 yaş dişlerini çektrirken hiç acı duymazken kimiler de oldukça ağrı çekmektedir. 20 yaş dişlerini çektirmekten korkanlar için bilinçli sedayon ya da genel anestezi yapılabilir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..