Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fazla su içmenin zararları nelerdir vücutta sorunlara yol açıyor!

Fazla su içmenin zararları nelerdir vücutta sorunlara yol açıyor!

Su hepinizin de bildiği gibi hayat kaynağıdır ve bedenimiz için de en zorunlu şeylerden biridir. Bedenimiz susuz kaldığı zaman bir hayli sağlık meseleleri ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple uzmanlar kumpaslı olarak su içilmesi gerektiği mevzusunda ihtarlarda bulunmaktadır. Peki az içmenin hasarlarından hemen hemen hepimiz haberdarız. Ya fazla su içmek? Bunun insan sıhhatine hasar verdiğini öğreniyor muydunuz? […]

Su hepinizin de bildiği gibi hayat kaynağıdır ve bedenimiz için de en zorunlu şeylerden biridir. Bedenimiz susuz kaldığı zaman bir hayli sağlık meseleleri ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple uzmanlar kumpaslı olarak su içilmesi gerektiği mevzusunda ihtarlarda bulunmaktadır. Peki az içmenin hasarlarından hemen hemen hepimiz haberdarız. Ya fazla su içmek? Bunun insan sıhhatine hasar verdiğini öğreniyor muydunuz? Uzmanlar uyarıyor! Fazla su verimden çok hasar sağlıyor. Fazla su içmek hasarlı mıdır? Fazla su içmenin hasarlarını Dahiliye Uzmanı Dr. Ferit Arğun’dan bildik. 

SU TÜKETİMİNDE AÇIRIYA KAÇMAYIN! 

Uzmanlar günde 1,5-2 litre etrafında bir su tüketiminin kararında olacağını söylüyor. Ancak bu ölçü bazı yarıyıllarda değişilik gösterebilir.Su tüketiminin farklılık göstereceği mevzular; hava sıcaklığı, şahıs metabolizması, günlük alınan yiyecek ölçüyü, beden kitle endeksi, yaşadığı bölgenin abuhavayı ve yaşam şartlarıdır. Klasik şartlarda bol bol su içebilirsiniz. Ama bu ölçüyü 1,5-2 litre ile hudutlandırmanız yerinde bir karar olacaktır.

”BEDEN FAZLA SU HARCADIĞINA DAİR BİZİ UYARMAZ”

Bedenimizde osmostat dediğimiz, bedende olması gereken suyun seviyesini ayarlayan emin reseptörler vardır. Bu reseptörler beyinde yer alıyor ve susama hissini oluşturuyor. Bu ihtarlar olmadan başka bir deyişle susama hissi gelmeden su içtiğimizde bedenin bizi durduran bir mekanizması yok. Başka Bir Deyişle beden susuzluğa karşı korunaklı ve su alınması ihtarı yapar ama fazla su harcadığına dair bir uyarım yapmaz.

FAZLA SU İÇMEK BÖBREĞİ YORUYOR! 

Uzmanlara göre fazla su tüketimi psikolojik bir rahatsızlık bulgusu olabilir. Alışkanlık halinde, devamlı 5-6 litre gibi su harcandığında metabolizma bozulur, böbreği yorar ve böbreğin konsantrasyon becerisini bozabilir, fazla mineral kaybına neden olabilir.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN