Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %-0,89
  • BIST
    %-1,79
Evde müsli nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir?

Evde müsli nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir?

Sabahları güne hafif ve sıhhatli bir başlangıç yapmak isteyenlere harika bir teklifimiz var, ev üretimi müsli! Hazır aldığınız kutuların içerisine ilave edilen katkı maddeleri bedene aşırısıyla hasarlı, ama üzülmeyin bu hafif atıştırmalıktan maruz kalmayacaksınız. Sizler için ev üretimi müsli tarifi ve püf noktalarını hazırladık… Malzemeler 500 gramyulaf1 çay kadehi harnup pekmezi1/2 çay kadehi bal1 çay […]

Sabahları güne hafif ve sıhhatli bir başlangıç yapmak isteyenlere harika bir teklifimiz var, ev üretimi müsli! Hazır aldığınız kutuların içerisine ilave edilen katkı maddeleri bedene aşırısıyla hasarlı, ama üzülmeyin bu hafif atıştırmalıktan maruz kalmayacaksınız. Sizler için ev üretimi müsli tarifi ve püf noktalarını hazırladık…

Malzemeler

500 gramyulaf
1 çay kadehi harnup pekmezi
1/2 çay kadehi bal
1 çay kadehi badem
1 su kadehi kuru meyve karışımı

Püf Noktası

Küp biçiminde kesilmiş, kurutulmuş meyveler yerine taze meyveler kullanacaksanız pişirme zamanını uzatmanız gerekir.

Pişirme Teklifi

Bal yerine eritilmiş tereyağı kullanabilir hevese göre Hindistan cevizi yağı ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Pekmez ve bal karışımını kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
Yulaf, kocaman parçalar halinde kıyılmış badem ve kuru meyve karışımını ayrı bir kapta harmanlayın. Erimiş pekmez ve bal karışımını kuru malzemelerle karıştırın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine müsli karışımını yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Oda ısısında soğuttuktan sonra ufak parçalar halinde bölün. Ömrü uzun olsun diye ağzı kapalı, sırça bir kavanozda muhafaza edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN