Diyabet hastalarının sıhhatli bir hayat sürebilmesi için gün içerisinde yemek yemleri ve kan şekeri seviyelerini belli bi noktada yakalamaları gerekiyor. Oruç yakalamak isteyen diyabet hastalarının yapılan değerlendirme ile tıbbi açıdan hastanın tehlike vaziyeti tanımlanır. Yüksek tehlikeli bulunan hastaların oruç yakalaması önerilmez. Daha düşük tehlikeli hastalar ise perhiz, egzersiz ve rehabilitasyon tertip etmeleri ile oruç yakalayabilir. Diyabetik […]
Diyabet hastalarının sıhhatli bir hayat sürebilmesi için gün içerisinde yemek yemleri ve kan şekeri seviyelerini belli bi noktada yakalamaları gerekiyor. Oruç yakalamak isteyen diyabet hastalarının yapılan değerlendirme ile tıbbi açıdan hastanın tehlike vaziyeti tanımlanır. Yüksek tehlikeli bulunan hastaların oruç yakalaması önerilmez. Daha düşük tehlikeli hastalar ise perhiz, egzersiz ve rehabilitasyon tertip etmeleri ile oruç yakalayabilir. Diyabetik fertler oruç sırasında hekim ve diyetisyen dayanağıyla günlük kalori ölçüyü ayarlanmış ve ramazan ayına göre aktüellenmiş bir beslenme programı uygulamalıdır. Senenin öbür aylarında olduğu gibi sıhhatli beslenme alışkanlıkları sürdürülmelidir.
KAAN ŞEKERİ ÖLÇÜLMELİ
Yüksek tehlikeli hasta grubunda olmamak kaydı ile hastalarımız oruç tutmayı çok istiyorsa, kan şekeri hakimiyetini çok dikkatli ve sık yapmalı, kumpaslı hekim hakimiyetinde olmalı, rehabilitasyonları tertip edilmeli ve dikkatli bir beslenme programı uygulamalıdır. Tüm tekliflere uyulmasına karşın takiplerde problem yaşanıyorsa oruç yakalama mevzusunda ısrarcı olmamak ve hekimin tekliflerine uymak zorunludur. Bu hastalarımız da kesinlikle Ramazan’a bir ay kala tıbbi değerlendirmeden geçmelidir.
BALANSLI BESLENİLMELİ
Ramazanda da yeterli ve balanslı beslenme alışkanlıkları sürdürülmelidir. Bir zamandır Ramazan ayı sıcak ve uzun yaz günlerine denk geliyor. Bu sebeple, bedenin lüzum dinlediği enerji ve akışkanı karşılayabilmek için daha fazla özen göstermek gerekir. Öncelikle sahurun netlikle sıçranmamasını öneriyoruz. Sahuru kahvaltı gibi düşünüp, az yağlı peynir, yumurta, birkaç zeytin, çavdar veya bütün buğday ekmeği, bol yeşillik seçim edilmelidir. Öğün bir kadeh süt veya ayran ile zenginleştirilebilir. Öğünlerde beyaz unlu Ramazan pidesinden uzak durmak gerekir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..