Yamuk olan dişleri düzenlemek için çok uzun zamandır diş teli uygulaması kullanılıyor. Her ağız yapısına göre değişik diş teli rehabilitasyonu uygulanıyor. Rehabilitasyon yarıyılında ehemmiyetli olan şey hijyendir! Ağız bakımına çok dikkat etmek gerekir. Diş teli kullanan hastalar her gün kumpaslı olarak dişlerini arınmalıdır. Arınılmayan dişlerde bakteriler braketlerin çevresine yerleşerek aralarında birikir ve diş taşlarının oluşmasına […]
Yamuk olan dişleri düzenlemek için çok uzun zamandır diş teli uygulaması kullanılıyor. Her ağız yapısına göre değişik diş teli rehabilitasyonu uygulanıyor. Rehabilitasyon yarıyılında ehemmiyetli olan şey hijyendir! Ağız bakımına çok dikkat etmek gerekir. Diş teli kullanan hastalar her gün kumpaslı olarak dişlerini arınmalıdır. Arınılmayan dişlerde bakteriler braketlerin çevresine yerleşerek aralarında birikir ve diş taşlarının oluşmasına neden olur. Diş taşları ise diş ve diş eti problemlerine davetiye çıkarır. Bu diş taşları ve plaklar oluştuktan sonra arınılması daha da eforlaşır.
DİŞ TELİYLE DİŞLER NASIL FIRÇALANIR?
Ortodonti rehabilitasyonu görenler diş tellerine hasar vermemek için netlikle yumuşak uçlu, minik başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli şarjlı diş fırçaları da orta süratte kullanıldığında diş telleri için tehlikesizdir. Yalnızca fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir. Günde en az 2-3 kere diş fırçalanması önerilmektedir. En azından sabah ve uyumadan evvel yemeklerden sonra dişler fırçalanmalıdır. Kullandığımız basmakalıp diş fırçamızın haricinde diş aralarına erişmek için diş arası ara surat fırçası fırçaları da kullanabiliriz.
DİŞ FIRÇASI HARİCİNDE NELER KULLANILIR?
Diş tellerini arınmak için fırçalamanın yanı gizeme başka dayanakçı usuller de kullanılabilir. Öncelikle diş macunu kullanırken dişleri kuvvetlendirip gözetmesi için fluoridli olmasına özen gösterin. Bunun haricinde fluoridli ağız bakım suları da mevcuttur. Günde en az bir kez veya en azından iki günde bir diş ipi kullanmak zorunludur.
Braketlerde kullanmak için özel tek ucu sertleştirilmiş diş ipleri vardır. Diş ipini nasıl kullanacağını bilmek için ortodonti uzmanınıza danışabilirsiniz. Bunların haricinde diş fırçalamanın yerine geçmese de dayanakçı olarak ağız duşu kullanılabilir. Ağız duşu erişilmesi efor diş aralarına ve braketlerin dişlere yapıştığı alanlara erişir ve pakler. Daha sıhhatli ortodonti rehabilitasyonu için bu usullerin hepsini kullanmalısınız. Rutin ziyaretleriniz dışında senede en bir kere ise ortodontistinize dişlerinizi hakimiyet ettirmelisiniz
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..