Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Diş bakımı nasıl yapılmalıdır bakımsız dişler hangi hastalıklara neden olur?

Diş bakımı nasıl yapılmalıdır bakımsız dişler hangi hastalıklara neden olur?

Ağız ve diş sıhhatinin beden sıhhatine olan tesirlerini mevzusunda bilgi veren Hospitadent Diş Sağlık Kurumu İdare Heyeti Abonesi Diş Doktoru Recep Eşkar, umursanmayan ağız ve diş sıhhatinin kalp ve damar hastalıklarından mide, bağırsak ve solunum rahatsızlıklarına, kemik erimesinden yüksek tansiyona ve şeker hastalığına kadar bir hayli hastalık tehlikesini çoğaldıracağını söylüyor. Ağız ve diş sıhhati mevzusunda […]

Ağız ve diş sıhhatinin beden sıhhatine olan tesirlerini mevzusunda bilgi veren Hospitadent Diş Sağlık Kurumu İdare Heyeti Abonesi Diş Doktoru Recep Eşkar, umursanmayan ağız ve diş sıhhatinin kalp ve damar hastalıklarından mide, bağırsak ve solunum rahatsızlıklarına, kemik erimesinden yüksek tansiyona ve şeker hastalığına kadar bir hayli hastalık tehlikesini çoğaldıracağını söylüyor.

Ağız ve diş sıhhati mevzusunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki; Türkiye’de her 2 konuttan 1’inde diş fırçası bulunmazken, en az 6 ayda bir gidilmesi gereken diş hakimiyetine 2 senede bir gidiliyor.Türkiye’de diş macunu kullanımı, diş fırçalama alışkanlığı, diş fırçası değiştirme sıklığı, ağız bakım malzemelerinin kullanımı ve diş doktoruna müracaat rakamındaki sayısal bilgilere bakıldığında sansasyonel neticelerin ortaya çıktığını dile getiren Diş doktorumuz, ”Ülkemizde ağız ve diş sıhhati yeteri kadar önem verilmiyor. Oysa diş ve diş etlerinde yaşanacak rahatsızlıklar pek çok hastalığa neden olabilir.’

diş fırçalama nasıl olmalıdır diş bakımı

 BAKIMSIZ DİŞLER BEDEN SIHHATİNİ TEHDİT EDİYOR DİKKAT!

Günde en az iki kere dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Ağız ve diş bakımı tüm beden sıhhati için büyük ehemmiyet taşıyor. Kumpaslı fırçalanmayan dişlerde ve diş etlerinde kalan gıda artıkları bakteri plağı oluşturuyor. Dişlerde oluşan plağın 1 gramında ise vasati 500 değişik cinsten 200 milyar bakteri üreyebiliyor ve enfeksiyonlara neden oluyor. Kumpaslı bir bakım ve uzman hakimiyetleri sağlanmaz ise ağız içerisinde oluşan enfeksiyonlar dağılarak tüm beden sıhhatini tehdit etmektedir. Ağızda oluşan enfeksiyonların kalp, damar, mide, bağırsak ve solunum gibi bir hayli hastalığa yol açmaktadır. Ayrıca sıhhatsiz ağız ve dişlerin kemik erimesinden yüksek tansiyona ve şeker hastalığına kadar bir hayli hastalık tehlikesini çoğaldıracağının altını çiziyor.

AĞIZ VE DİŞ SIHHATİNE DİKKAT!

Ağız ve diş bakımında dikkat edilmesi gerekmektedir. Diş fırçaları en fazla 3 ayda bir değiştirilmeli ve diş fırçalama süresi 2 dakika olmalıdır. Fırçalama operasyonu yavaş bir biçimde ve arka dişlere de erişilerek yapılmalıdır. Dişler fırçalandıktan sonra diş ipiyle araları iyice arınılmalıdır. Diş macunu kullanımında ise ehemmiyetli olan macunun aşırılığı değildir. Nohut büyüklüğünde bunalacak macun yeterli olur. Senede en az 2 kere de diş doktoruna hakimiyete gidilmelidir. Bunlar yapıldığı sürece ağız ve diş rahatsızlıklarının yanı gizeme kaynaklanabileceği hastalıkların da önüne geçilebilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN