Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %-0,08
  • BIST
    %2,52
Demans hastalığı nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir?

Demans hastalığı nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir?

Genelde ulus arasında bunama olarak öğrenilen demans hastalığı, düşünce bozukluğu olarak belirlenir. Bulguları sebebiyle bireyin beynin işlevini kaybetmesine neden olan demansın, kendisini azamet şekilleri yakın zamanda olmuş hadiseleri anımsamada yaşanan problemler ve rutin, alışıldık işleri yapmada görülen güçlüklerdir. Ayrıca kafa karmaşıklığı, karakter farklılıkları, tavır farklılıkları, karar verme meseleleri, düşüncelerini derleyememe ya da güzergahları takip edememe […]

Genelde ulus arasında bunama olarak öğrenilen demans hastalığı, düşünce bozukluğu olarak belirlenir. Bulguları sebebiyle bireyin beynin işlevini kaybetmesine neden olan demansın, kendisini azamet şekilleri yakın zamanda olmuş hadiseleri anımsamada yaşanan problemler ve rutin, alışıldık işleri yapmada görülen güçlüklerdir. Ayrıca kafa karmaşıklığı, karakter farklılıkları, tavır farklılıkları, karar verme meseleleri, düşüncelerini derleyememe ya da güzergahları takip edememe gibi meseleler yaşanabilir.

Demans nedir?

Demans, beyni negatif etkileyen bir grup semptomların tamamı için kullanılan bir ifadedir. Bu hastalığa sahip insanlar sıradan bir insanın yapabildiği yemek yemek, giyinmek gibi banal etkinlikleri yapmakta zorlanabilir, duygu kontrolu kabiliyetlerini kaybedebilirler. Genellikle çok yaşlı insanlarda görülse de, ihtiyarlamanın natürel bir neticeyi olarak görülmemelidir. Genellikle alzheimer ile karıştırılı ancak aynı gidişat değildir. Ancak alzheimer demans hastalarının yarısından aşırısını oluşturmaktadır.

Bulguları nelerdir?

Demans hastalığının ileri yarıyıllarında giyinme, yemek yeme, gibi sıradan etkinlikleri yapmak güçleşmeye başlar. Hastalar genellikle tedirgin tavırlarda bulunur, kızgın, inatçı, kuşkucu olabilirler. İlerleyen düzeylerinde ise artık hasta insanları tanımamaya, konuşamamaya başlar ve son aşamada hasta yatağa bağımlı hale kazanç.

Hafif kısa vadeli hafıza farklılıkları, doğru kelimeleri bulmada eforluk çekilmesi, ruh halindeki ani ve anlamsız başkalaşımlar, dikkatsizlik, moralsiz ve güvensizlik duygusunu çoğalması, sıradan etkinliklerde eforluk sürükleme, şahısları anımsamada mesele yaşanması, hadiseleri ya da anlatılanları takip etmedeki eforluk, sık sık doğrultusunu kaybetme, yineleyen tutumlar, metamorfoza geçimsizlik, yapılan hareketin sebebini unutma demans hastalığının erken bulguları olarak sayılabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN