Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %2,35
Cotard sendromu nedir? Cotard sendromunun belirtileri nelerdir?

Cotard sendromu nedir? Cotard sendromunun belirtileri nelerdir?

Zekâsal bir rahatsızlık olan ”Cotard Belirtiyi” şahsın hayatsal uzuvlarının faliyetinin durduğunu, teninin dökülmeye başladığını, kusurulu olduğunu ve can verdiğini var olmadığı gibi düşüncelerle karşılaşmasıdır. Yapılan çalışmalara göre genellikle yaşlılarda yaygın olarak bu belirti görülmektedir. Aynı zamanda bu belirtinin bipolar, şizofreni, beyin uru, beyin zararı gibi hastalarda görülme ihtimalinin yüksek olduğu tanımlanmıştır. COTARD BELİRTİYİ BULGULARI – […]

Zekâsal bir rahatsızlık olan ”Cotard Belirtiyi” şahsın hayatsal uzuvlarının faliyetinin durduğunu, teninin dökülmeye başladığını, kusurulu olduğunu ve can verdiğini var olmadığı gibi düşüncelerle karşılaşmasıdır. Yapılan çalışmalara göre genellikle yaşlılarda yaygın olarak bu belirti görülmektedir. Aynı zamanda bu belirtinin bipolar, şizofreni, beyin uru, beyin zararı gibi hastalarda görülme ihtimalinin yüksek olduğu tanımlanmıştır.

COTARD BELİRTİYİ BULGULARI

– İlk yarıyıllarda kaygısız bir endişe duygusu taşımaktadır. Bireylerin yaşamadıkları, ölü olduklarını ve yanılgılı oldukları görüşüye inancı izlemektedir. Aksine bazı hastalar ise ebedi oldukları görüşü oluşmaktadır. 

– Bu hastalık görülen bireylerin sosyal yaşamları olmaz ve kendi suratlarını dahi tanıyamaz hale gelmektedirler. Banal yaşama kumpaslı bir biçimde devam edememekle birlikte şahsi bakımlarına ve hijyenlerine dikkat etmezler.

COTARD BELİRTİSİNİN REHABİLİTASYONU VAR MIDIR?

Cotard belirtiyi olan şahıslar genellikle ilaç rehabilitasyonu uygulanmaktadır. Her ne kadar rehabilitasyon muhtemel olsa dahi bu gidişat çok enderdir. Elektrokonvülsif terapi ile başka bir deyişle tek başına ilaçlarla karşılaştırıldığında gidişatı hakimiyet etmek için daha tesirli olduğunu göstermiştir. EKT, elektrotları hastanın kafasına yerleştirmeyi ve minik güdüleri uygulamaları kapsamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN