Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,52
  • BIST
    %0,08
Çene kılları neden çıkar?

Çene kılları neden çıkar?

KAdınlarda genellikle oldukça yaygın olan çene kılları her ne kadar kolay bir şey olarak görünse de bazen artta çok ciddi hastalıklara işaret ediyor. Çene çevresinde bir kaç kılın olması klasik olabiliyor ancak budurum ilerlediği zaman ve sizi rahatsız etmeye başladığı an gidişat azıcık değişiyor. Bugün sizler için çene kılları neden çıkar hepsini biraraya derledik… GENETİK […]

KAdınlarda genellikle oldukça yaygın olan çene kılları her ne kadar kolay bir şey olarak görünse de bazen artta çok ciddi hastalıklara işaret ediyor. Çene çevresinde bir kaç kılın olması klasik olabiliyor ancak budurum ilerlediği zaman ve sizi rahatsız etmeye başladığı an gidişat azıcık değişiyor. Bugün sizler için çene kılları neden çıkar hepsini biraraya derledik…

GENETİK ETKENLER

Fazla kıllı biriyseniz bunun nedeni genleriniz olabilir. Annenizde veya büyükannenizde varsa sizde de çıkması mümkün.

HORMONEL BALANSSIZLIK

Hormonlarınız bedeninizde alana gelen anormal şeylerin nedeni olabilir. Çene kılları da bunlardan bir tanesi. Bu vaziyetin nedeni erkek hormonlarının aşırılığı olabilir.

YAŞ

Bayanlar ihtiyarladıkça daha az östrojen bayanlık hormonu salgılamaya başlar. Bu sebeple menopoz yarıyılından itibaren kıllanma başlayabilir.

POLİKİSTİK OVER BELİRTİYİ

Çene kıllarının ciddiye alınması gereken sebeplerinin başında polikistik over belirtiyi geliyor. Polikistik over belirtiyi faize sıhhati ve hormonlarında büyük bir tesire sahiptir. Çene kıllarıyla beraber kumpassız adet, kilo kaybı, kısırlık, yumurtalık kistleri gibi meseleler de varsa hemen hekiminize görünmelisiniz.

CUSİNG BELİRTİYİ

Çene kıllarının aşırılığı bazen cushing belirtisine işaret ediyor olabilir. Stres hormonu olan kortizolun fazla salgılanması cushing belirtisini tetikliyor. Cilt çatlakları, kilo alma ve tip 2 diyabet cushing belirtisiyle irtibatlı olabilir. Kesinlikle hekiminize müracaat etin.

DOĞUŞTAN ADRENAL HİPERPLAZİ

Oldukça ender görülen ve tipik olarak doğuştan teşhis konulan konjenital adrenal hiperplazi çene kıllarının nedeni olabilir.

GEBELİK YARIYILI VEYA DOĞUM HAKİMİYET HAPI TESİRİ

Gebeliğin bayanların bedenine tesirleri malum. Gebelikte çene kıllarının aşırılaşmasında evham edilecek bir gidişat söz mevzusu değildir. Genellikle doğumdan sonra geçer.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN