Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %2,44
Bozanın faydaları nelerdir? Boza nasıl içilir?

Bozanın faydaları nelerdir? Boza nasıl içilir?

Kış meşrubatı denince akla gelen meşrubatlardan başta gelen ”Boza” ananesel bir meşrubat olmasının yanında aynı zamanda sağlık açısından oldukça yararlıdır. Her ne kadar kış mevsimi ile özdeleşse de bu lezzeti her mevsim tüketebilirsiniz. İçerisinde B vitaminlerini bulunduran, protein alımını destekleyen boza sindirim sistemi ve bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek için tüketebilirsiniz. Geçmişten günümüze kış mevsiminin ananesel meşrubatı […]

Kış meşrubatı denince akla gelen meşrubatlardan başta gelen ”Boza” ananesel bir meşrubat olmasının yanında aynı zamanda sağlık açısından oldukça yararlıdır.

Her ne kadar kış mevsimi ile özdeleşse de bu lezzeti her mevsim tüketebilirsiniz. İçerisinde B vitaminlerini bulunduran, protein alımını destekleyen boza sindirim sistemi ve bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek için tüketebilirsiniz.

1517222610-dirh.43

Geçmişten günümüze kış mevsiminin ananesel meşrubatı olarak bilinen boza meşrubatı yalnızca ünvanı ile değil aynı sıhhatine de oldukça yararlıdır. 

1517222605-b1yB.jpg

İçerisinde bulundurduğu B grubu vitaminleri ile oldukça zengin olmasının yanında sindirim sistemi ve bağışıklık sisteminde de oldukça tesirlidir. Türk ananesel meşrubatlarından bkocaman olan boza; darı, mısır, bulgurla hazırlanmaktadır.

1517222606-M4pB.

Tarihi 8-9 bin sene evveline katlanan ananesel meşrubat Osmanlı yarıyılında sıklıkla harcanan ”Bozahane” ismi verilen yerlerde üretilmekteydi. Daha sonra Orta Asya ve diğer ülkelere de yaygınlaşmış.

1517222607-zJ57.jpg

Geçmişte bozanın içerisine pekmez, tarçın, zencefil, karanfil ve hindistan cevizi de ilave edilerek harcanırmış. Günümüzde ise çoğunlukla tarçın ve sarı leblebi ile tüketilmektedir.

1517222607-9YES.29

Boza fermente bir meşrubattır bu nedenler mayalandıktan hemen sonra içildiğinde tatlı bir kıvamı varken bilave ettikçe tadı ekşi bir lezzete bırakmaktadır. Bozanın kendine özgü olan bu lezzeti mayalanmasına borçludur. 

1517222608-P9Us.31

Fermanteye uğraması neticeyi değişik bir lezzet veren boza aynı zamanda sindirim sistemi için bereketli olan bakterilerin oluşmasını da saplıyor.

1517222609-q7AL.38
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN