Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %-0,82
Boyun ağrısına ne iyi gelir bu 6 öneri hayat kurtaracak

Boyun ağrısına ne iyi gelir bu 6 öneri hayat kurtaracak

Boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrıdene ne iyi kazanç? Boyun ağrısı nasıl geçer? Boyun fıtığı için operasyon gerekir mi? Günümüzde pek çok iş hareketsiz hayatı tetikler hale geldi. Hareketsiz hayatla beraber de bel ve boyun ağrıları pek çok şahsın tasayı oldu. Anadolu Sağlık Merkezi Beyin ve Asap Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Muhacir, “Boyun veya […]

Boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrıdene ne iyi kazanç? Boyun ağrısı nasıl geçer? Boyun fıtığı için operasyon gerekir mi? Günümüzde pek çok iş hareketsiz hayatı tetikler hale geldi. Hareketsiz hayatla beraber de bel ve boyun ağrıları pek çok şahsın tasayı oldu. Anadolu Sağlık Merkezi Beyin ve Asap Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Muhacir, “Boyun veya koldaki kesintisiz ağrı ya da eforsuzluk, el ve kolun kullanımını kısıtlayabilir. Bu gidişat çalışma hayatını da makûs etkileyebilir” dedi. İşte sizlere boyun ağrılarınızı eksiltecek 6 teklif…

 BOYUN AĞRISI NEDEN OLUR?

Bilgisayar kullanımının iş hayatında bırakılmaz bir öğe olması boyun ağrılarının da çoğalmasına neden oluyor. Ağır işlerde çalışanlar, masa başı yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren büro işlerini yapanlar, hocalar ve sürücülerin işleri sebebiyle boyun ağrılarına yatkın olduklarını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Beyin ve Asap Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Muhacir, “Ancak boyun ağrıları ile boyun fıtığını karıştırmamak gerekir” ihtarında bulundu.

BOYUN FITIĞI SEBEBİYLE İDRAR TUTUMAZ HALA DAHİ GELİNEBİLİR

Boyun fıtığının boyun omurları arasındaki kıkırdağın omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi neticeyi kola gelen asaplara ve omuriliğe baskı yapmasıyla ortaya çıktığını belirten Doç. Dr. Selçuk Muhacir, “Boyun fıtığı kollara doğru yansıyan ağrıya, sızlamaya, his kaybına ve kuvvet kaybına yol açabilir. Birey idrarını yakalayamaz hale kazanç” dedi. Boyun fıtığında ağrının tek taraflı omuzdan başlayıp ele ve parmaklara kadar uzanabildiğini söyleyen Doç. Dr. Selçuk Muhacir, “Bazı hastalarda ağrı sırta ve kürek kemiklerine doğru dağılabilir, parmaklarda anlaşma olabilir. Elde kuvvetsizlik olup, hasta eline aldığı ağır cisimleri düşürebilir. Sıcak ve soğuğu ayırt edemeyebilir” biçiminde konuştu.

BOYUN FITIĞINDA ÇOĞUNLUKLA OPERASYONA GEREK DİNLENMİYOR

Boyun fıtıklarının çoğunlukla cerrahi rehabilitasyona gerek kalmadan düzelebildiğine değinen Beyin ve Asap Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Muhacir, “Bu surattan boyun fıtığından kaynaklanan ağrıyı eksiltmek için öncelik, cerrahi dışı alternatiflerdir. Bunlar; dinlenme, boyunluk kullanarak boyun hareketlerini kısıtlama, ödemi eksilten ve ağrıyı hakimiyet eden ilaçlar, fizik rehabilitasyon, egzersiz veya enjeksiyon rehabilitasyonu kapsayan uygulamalardır” dedi. Boyun fıtığı operasyonundan 24 saat sonra hasta taburcu edilebiliyor Beyin ve Asap Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Muhacir, cerrahi olmayan rehabilitasyonun iyileşme sağlamadığı takdirde boyun fıtığı operasyonunun da hakikatleştirilebildiğini belirterek, “Boyun fıtığı operasyonları, büyüyen teknolojiyle oldukça basitleşti. Harekât tek seviye boyun fıtığı için 1- 1 buçuk saat sürebiliyor ve hasta 24 saatten kısa bir zamanda evine gidebiliyor” açıklamasında bulundu. Doç. Dr. Selçuk Muhacir galibiyetli bir cerrahi sonrası boyun operasyonlarında bel fıtığı operasyonlarından değişik olarak nüksetme görülmediğini de sözlerine ilave etti.

BOYUN AĞRILARINI EKSİLTEN 6 TEKLİF

-Çalışırken boynun natürel pozisyonunun bozulmamasına dikkat edilmeli. Bilgisayar kullanırken ekranın göz hizasında, baş- boyun dik ve gövdeyle aynı hizada olmalı.

-Monitör ile göz arası mesafe ise takribî 50-65 cm olmalı.

-Klima, rüzgâr gibi boynunuza doğrudan hava akımlarını yasaklayın. Özellikle soğuk havalarda boynu gözetici giysiler seçim edilmeli. Terledikten sonra yeniden boyun kesinlikle korunmalı.

-Uzun müddet aynı pozisyonda kalmamaya özen gösterilmeli. Yarım saatte bir pozisyon değiştirip, saat başı 5-10 dakika mola verilebilir. Bu zamanda boyun ve büro egzersizleri yapılmalı.

-Sık telefon görüşmesi yapılıyorsa, kulaklık şeklindeki telefon ahizeleri seçim edilmeli.

-Kullanılan yastık, boyun boşluğunu desteklemeli. Çok yüksek veya pespaye yastık kullanmamaya dikkat edilmeli. Özel ortopedik boyun yastığı kullanmak şahsın tercihine kalmış bir şey ve şayet fayda gördüğüne inanılıyorsa kullanılabilir. Yolculuklarda boynu destekleyen özel yastıklar kullanmaya da özen gösterilmeli.
Boyun bölgesine müteveccih verilmiş egzersizler her gün yapılmaya dikkat edilmeli.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN