Dünya genelinde tüm ilaçların yarısından aşırısının uygunsuz reçetelendirildiğini ve satıldığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Bünül, “Hastaların da takribî yarısı ilaçları doğru olarak kullanamıyor. İlaçların fazla, az veya yanlış kullanımı ciddi sağlık meselelerine neden olabilir” açıklamasında bulundu. İşte şuursuz ilaç kullanımının hasarları İlaç rehabilitasyonunun şahsa özgü olduğunu ve birine iyi gelen […]
Dünya genelinde tüm ilaçların yarısından aşırısının uygunsuz reçetelendirildiğini ve satıldığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Bünül, “Hastaların da takribî yarısı ilaçları doğru olarak kullanamıyor. İlaçların fazla, az veya yanlış kullanımı ciddi sağlık meselelerine neden olabilir” açıklamasında bulundu. İşte şuursuz ilaç kullanımının hasarları
İlaç rehabilitasyonunun şahsa özgü olduğunu ve birine iyi gelen bir ilacın, başka birine iyi gelmeyebileceğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Bünül başkalarının ilaçlarının kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Usçu olmayan ilaç kullanımının başta ilaçların yan tesirinin çoğalmasına, hastalık ve vefatlarda çoğalışa ve ilaçlara karşı direnç gelişimine neden olabildiğini belirten Dr. Fatih Bünül, “İlaçlar, hekimin hastaya ve rehabilitasyona göre tanımladığı ölçüde ve zamanda kullanılmalı. Hastanın hekim hakimiyeti dışında kendi kendini rehabilitasyon etmeye çalışması ya da rehabilitasyon için reçete edilen ölçünün dışında ilaç kullanımı bedene hasar verebilir” dedi.
Bedende kaşıntı, çarpıntı, ağrı ve yüksek ateş gidişatlarında hekim kesinlikle bilgilendirilmeli
Nebatsal ürünlerin ilaçlarla beraber kullanımının da bir hayli hasarlı tesire neden olabildiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Bünül, “İlaç rehabilitasyonu yerine nebatsal ürün alternatiflerine netlikle müracaat etilmemeli” ihtarında bulundu. İlaç kullanırken bedende fark edilen kaşıntı, çarpıntı, ağrı, yüksek ateş gibi metamorfozlarla alakalı hekimin bilgilendirilmesi gerektiğini anlatan Dr. Bünül, “Hekimin gerek görmediği ilacın reçetelenmesi mevzusunda hekime baskı yapılmamalı ve eczaneden reçetesiz olarak ilaç alınmamalı” biçiminde konuştu.
AFAKİ ANTİBİYOTİK KULLANIMI ANTİBİYOTİK MUKAVEMETİNE NEDEN OLABİLİR
Usçu olmayan ilaç kullanımının en ehemmiyetli misallerinden birinin afaki yere antibiyotik kullanımı olduğunu belirtti. Antibiyotiklerin yalnızca bakterilere karşı tesirli olan bir ilaç olduğunu söyleyen Dr. Bünül, “Antibiyotikler, öteki faktörlerle oluşan enfeksiyonlarda işe yaramadıkları gibi afaki antibiyotik kullanılması antibiyotik mukavemetine neden olabilir. Bunun neticesinde ise, daha sonra antibiyotiğe lüzum dinlendiğinde antibiyotikler işe afacan” dedi.
UYGUNSUZ İLAÇ KULLANIM MİSALLERİ
-Afaki yere antibiyotik tüketimi
-Enjeksiyon gerekmediği halde enjeksiyon ile rehabilitasyon
-Afaki ve uygunsuz vitamin kullanımı
-Şuursuz yapılan besin desteği ve nebatsal ürünlerin kullanımı
-İlaç-ilaç etkileşimleri ve gıda-ilaç etkileşimlerinin ilgisizlik edilmesi
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..