Baş ağrısı neden olur? Baş ağrıdene neden olanlar nelerdir? Baş ağrısının nedenleri nelerdir? Baş ağrısı nasıl geçer? Özellikle son zamanlarda muhtelif sebeplere bağladığımız ve gelişi hoş şuursuzca kullandığımız ağrı kesicileri veya baş ağrıdene iyi gelen usulleri alışılmış bir biçimde kullanıyoruz. Peki baş ağrısı hangi gidişatlarda dikkate alınmalı? Baş ağrılarında dikkat edilmesi gidişatlar nelerdir? Nöroloji Uzmanı […]
Baş ağrısı neden olur? Baş ağrıdene neden olanlar nelerdir? Baş ağrısının nedenleri nelerdir? Baş ağrısı nasıl geçer? Özellikle son zamanlarda muhtelif sebeplere bağladığımız ve gelişi hoş şuursuzca kullandığımız ağrı kesicileri veya baş ağrıdene iyi gelen usulleri alışılmış bir biçimde kullanıyoruz. Peki baş ağrısı hangi gidişatlarda dikkate alınmalı? Baş ağrılarında dikkat edilmesi gidişatlar nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Nasuh Ağaoğlu sıklıkla sorulan sualleri sizler için anlattı…
İki şahıstan birinin ortak meseleyi olan baş ağrısını çoğu zaman geçiştiririz. Ancak uzmanlar uyarıyor! Ani gelen, uzun süren, ağrı kesiciye yanıt vermeyen ve birliktesi değişik şikayetleri de getiren baş ağrıları ile alakalı kesinlikle uzmana müracaat etilmesi gerekiyor.
BAŞ AĞRISI HANGİ GİDİŞATLARDA CİDDİYE ALINMALI?
Baş ağrılarının her çeşidinin ciddiye alınması gerekmektedir. Baş ağrısı aniden aniden başlamışsa, çok şiddetli ise bu ağrı öteki ağrılardan değişik oluyorsa, ağrı kesicilere yanıt vermiyorsa, uzun sürüyorsa, birliktesi bulantı-kusma varsa, eşlik eden nörolojik işlev bozukluğu varsa görme bozukluğu, çift görme, konuşma bozukluğu, kolda ve bacaklarda felçler, epilepsi nöbetleri gibi bulgular baş ağrıdene eşlik ediyorsa bu ağrı ciddiye alınmalı ve acil olarak muayene ve rehabilitasyonlara başlanmalıdır. Ayrıca beyin kanamaları, beyin urları, beyin damar hastalıkları, beyin cerahati hastalıkları, beyinde su birikmeleri gibi bu cins hastalıklara bağlı baş ağrıları acildir.
HER GÜN YAŞANILAN BAŞ AĞRILARINA DİKKAT!
Hayat niteliğini negatif etkileyen ve sık alana gelen baş ağrılarında uzmana müracaat etmek gerektiyor. Baş ağrılarını ilk ve ikincil baş ağrıları diye ikiye ayırıyoruz. İlk baş ağrıları genellikle sebebini öğrenmediğimiz ama şahsın hayatını etkileyen ama hayatı tehdit etmeyen ağrılardır. İkincil baş ağrılarında ise hadisenin altında her zaman bir neden vardır beyin kanaması, beyin cerahati, kafa içi tazyik farklılıkları vs ve genellikle sebebinin rehabilitasyon edilmesiyle baş ağrıları geçer. İlk baş ağrısı dediğimiz grupra iki ehemmiyetli baş ağrısı vardır. Bunlar migren ve gerilin tipi baş ağrılarıdır. Migren baş ağrısının görülme sıklığı ülkemizde yüzde 16.20 oranındadır. Gerilim tipi baş ağrısı başka bir nedene bağlı olmayan ağrı tipidir. Bunun da oranı yüzde 32’dir. Dolayısıyla her iki şahıstan birinde baş ağrısı geçiyor demektir.
Baş ağrısı tanımında beyindeki damarların genişlemesi söz mevzusu iken gerilim tipi baş ağrısı tanımında boyun adalelerinde ya da vucudun öteki adalelerindeki fazla gerilmenin neden olduğu düşünülmektedir. Özetle şahıs ben her gün baş ağrısı sürüklüyorum ya da bir ayın yarısından aşırısında ağrım oluyor diyorsa bu ağrı öbürlerinden değişik ve işinden eforundan, bereketinden alıkoyan bir ağrıysa hekime müracaat etilmelidir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..