Baş sızısı nasıl geçer? Mevsim farklılıklarına bağlı olarak artan baş sızılarınızdan bu temkinleri alarak kurtulabilirsiniz! Çok sıcak civardan çok soğuk bir civara hemen geçiş yapmayın, sıcaklığı kademeli olarak düşürün. Son yarıyıllarda havanın bir ısınıp bir soğumasıyla pek çok hastalık beraberinde gelmektedir. Bu gidişat ne yazık ki şiddetli baş sızılarına neden oluyor. Şahıs gün içerisinde baş […]
Çok sıcak civardan çok soğuk bir civara hemen geçiş yapmayın, sıcaklığı kademeli olarak düşürün.
Son yarıyıllarda havanın bir ısınıp bir soğumasıyla pek çok hastalık beraberinde gelmektedir. Bu gidişat ne yazık ki şiddetli baş sızılarına neden oluyor. Şahıs gün içerisinde baş sızısı sebebiyle kendini bitkin ve bitkin seziyor ve yaptığı işe konsantre olmakta da zorlanıyor. Bizi bu kadar yıpratan ve günlük yaşamımızın topallamasına neden olan baş sızısı nasıl geçer? İşte bu sualin cevabını Nöroloji Uzmanı Dr. Elvan Cevizci Akkılıç’tan bildik. Uzman hekim, ciddi bir hastalıktan kaynaklanmamak kaydıyla baş sızısına neden olabilecek 5 sebebi anlatarak alınabilecek temkinleri de sıraladı. İşte baş sızısına neden olan şeyler ve alınabilecek temkinler!
SICAK HAVA
Hava sıcaklığındaki çoğalış, ya da mevsim geçişleri birçok doğrultudan baş sızılarını artırabiliyor. Sıcak havalarda ‘vazodilatasyon’ denilen damar genişlemesi oluyor ve bu da sızıya neden oluyor. Yeniden sıcaklık çoğalışı tansiyon yükselmelerine neden olabilirken, buna bağlı olarak özellikle ense bölgesinde şiddetli sızılar hissedilebiliyor.
YETERİNCE SU İÇMEMEK
Eğer yeterli akışkan harcamıyorsak terleme ile bedenimiz akışkan kaybettiğinden, akışkan beceriksizliğine bağlı baş sızısı alana gelebiliyor.
YAZ AYLARINDA BİLİNÇSİZ KLİMA KULLANIMI
Yaz aylarındaki sıcaklık çoğalışı neredeyse her girdiğimiz alanda bizi klima kullanımına yönlendiriyor. Ancak dikkat! Klimaya doğrudan maruz kalmak, özellikle adalelerde kasılmaya neden olup baş ve breyin sızılarına neden olabiliyor.
NİTELİKLİ UYUMAMAK
Uyku bozukluğu mevsim geçişlerinde sık yaşanırken, yeterli ve nitelikli olmayan uyku baş sızısının en sık tesadüfülen sebeplerinden bcerahati oluşturuyor. İşte baş sızılarınızdan kurtulmak için yapmanız gerekenler!
Bol su ve ayran gibi meşrubatlarla akışkan beceriksizliğinin önüne geçin.
Çay ve kahve tüketimini gün içinde sınırlandırın.
Özellikle uykudan iki saat evvel çay ve kahve harcamayın. Zira içerisinde bulunan tein ve kafein, uykuya dalma ve sürdürme eforluğuna neden olabilir.
İçki baş sızısını tetikleyebileceğinden uzak durun.
Klimalara doğrudan maruz kalmayın, 24 derecenin altına ayarlamayın.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..