Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %-0,10
  • BIST
    %-0,42
Ayak başparmağı çıkıntısı nasıl geçer?

Ayak başparmağı çıkıntısı nasıl geçer?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, ayak başparmağı çıkıntısı olarak öğrenilen deformitelerin çözümü olduğunu söyledi. Binnet, yoğun iş temposunda seçilen muhtelif kunduraların ayak sıhhatine tesirinin olduğunu belirterek “Ayak estetiğini bozan ve bayanları rahatsız eden en ehemmiyetli meselelerin başında ayak başparmağındaki deformiteler yer alıyor. Bu gidişat ulus arasında da çıkıntı olarak ifade edilebiliyor. Bu […]

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, ayak başparmağı çıkıntısı olarak öğrenilen deformitelerin çözümü olduğunu söyledi. Binnet, yoğun iş temposunda seçilen muhtelif kunduraların ayak sıhhatine tesirinin olduğunu belirterek “Ayak estetiğini bozan ve bayanları rahatsız eden en ehemmiyetli meselelerin başında ayak başparmağındaki deformiteler yer alıyor. Bu gidişat ulus arasında da çıkıntı olarak ifade edilebiliyor. Bu rahatsızlığın ortaya çıkmasındaki en ehemmiyetli iki etmen ise; genetik altyapı ve uzun seneler ön tarafı dar ayakkabılar giyerek bunu tetiklemek. Günümüzde bunların çözümleri var. Çok uzun senelerdir bu güzergahta galibiyetli operasyonlar yapılıyor ve yapılan bu operasyonlar aynı vaziyetin bir daha yaşanmamasını sağlıyor” diye konuştu.

Kolay tedbirlerle yasaklanabiliyor

Yaşanan bu deformitelerin, özellikle yaz aylarının gelmesi ve bayanların sarih kundura seçme isteklerini yasakladığını kaydolan Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet “Eğer bu mevzuda en minik bir şey sezilirse ayak parmakları arasına konulan makaralar ve lastikler ile ilerlemesi önlenebilir. Ancak gidişat ilerlerse kozmetik olarak da makûs bir görüntü oluşturur ve öteki parmakların da biyomekaniğini bozar. Zira başparmaktaki çıkıntı giderek ikinci parmağın altına girmeye başlar, dolayısıyla ayağın mekaniği ve basma biçimi bozulur. Kolay bir teşebbüsle bunu çözmek günümüzde son derece kolay. Vasati 3 hafta sonra istedikleri pabuçları yavaş yavaş giyebilirler.” ifadelerini kullandı.

Mekanik destekler ile iyi şartlar sağlıyoruz

Prof. Dr. Binnet “Ayak yapısının bu kadar kolay bozulması azıcık da yaşla alakalı bir hadise” diyerek, şunları söyledi: “Ayakta bir dizi kemik var, hepsi birbirine bağlarla bağlanmıştır. Bu güzergahta yaşla beraber o bağların daha önceki eforu kalmıyor. Hanımların hormonal balanslarındaki farklılıklar o bağların yavaş yavaş vazgeçilmesine neden oluyor. Ayağın mekaniği bozuluyor, basma biçimi bozuluyor, buna bağlı olarak problemler yaşıyorlar. Bu güzergahta artık günümüzde destek mahsulleri hatta bilgisayar destekli mahsullerle ayağın basış biçiminin tespit edilmesiyle ona verilen mekanik destekler sayesinde olası olduğunca iyi yürüyebileceği şartları sağlamaya çalışıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN