Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Asitli meşrubatların hasarları neler tat alma duyusunu bozuyor!

Asitli meşrubatların hasarları neler tat alma duyusunu bozuyor!

Fast-food, balık cinsi yemekler ve mantı gibi hamur işlerinin yanında harcadığımız asitli meşrubatlar bedene ciddi anlamda hasar veriyor.  Asitli ve gazlı meşrubatların içinde bulunan hasarlı ve kimyevi gıdalar özellikle de çocuklarda ehemmiyetli meselelere yol açıyor. Uzmanlar akışkan lüzumunu karşılamak için asitli meşrubat ya da kafeinli meşrubat değil su harcanmasını söylüyor. Uzak durulması gereken gazlı meşrubatların bilinmez […]

Fast-food, balık cinsi yemekler ve mantı gibi hamur işlerinin yanında harcadığımız asitli meşrubatlar bedene ciddi anlamda hasar veriyor.  Asitli ve gazlı meşrubatların içinde bulunan hasarlı ve kimyevi gıdalar özellikle de çocuklarda ehemmiyetli meselelere yol açıyor. Uzmanlar akışkan lüzumunu karşılamak için asitli meşrubat ya da kafeinli meşrubat değil su harcanmasını söylüyor. Uzak durulması gereken gazlı meşrubatların bilinmez hasarlarını haberimizde sıraladık!

Cildi ihtiyarlatıyor

Asitli meşrubatların bilinmez hasarlarından en ehemmiyetlisi cilt sıhhatine oluyor. Günde neredeyse 2 kadeh asitli meşrubat harcarsanız hücrelerinizi 6 sene ihtiyarlatmış olursunuz.

Tat alma duyusuna hasar veriyor!

Günde yeniden 2 kadeh harcadığınız asitli meşrubatlar sizi şeker bağımlısı yapar ve tat alma duyunuzu zayıflatır.

Kemiklere hasar veriyor

Asitli meşrubatların başında ola kola kemiklere ciddi derecede hasar verir. Kolanın içinde bulunan asit kemiklerdeki mineral yoğunluğunu eksiltir ve bu gidişat kemik erimesine kadar gidebilir.

Bayanlarda hormon bozukluğuna yol açıyor

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, günde birden fazla asitli meşrubat tüketiminin ergenlik yarıyılında reglin erken başlamasına neden olduğunu açıklamıştır.

Karaciğer yağlanması yapıyor

Asitli meşrubatların arasında meyve aromalı olanlar da sanıldığı kadar masum değil. Meyve aromalı asitli meşrubat harcayanlarda çok fazla karaciğer yağlanması görülmüştür.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN