Ağız kokusu bir hastalık değildir. Harcanan sarımsak, soğan gibi besinlere bağlı olarak ortaya çıkan ya da sabah uyanıldığında sindirim sisteminde biriken gazlar ve dil sırtında artan bakterilerin oluşturduğu sülfürlü bileşenler sebebiyle görülebilen ağız kokusu; fizyolojiktir ve rehabilitasyon gerektirmez. Dişler ve dil sırtının fırçalanması sonrasında ortadan kalkar. Gıdalardan ve zamandan bağımsız olarak uzun zamandır devam eden, […]
Ağız kokusu bir hastalık değildir. Harcanan sarımsak, soğan gibi besinlere bağlı olarak ortaya çıkan ya da sabah uyanıldığında sindirim sisteminde biriken gazlar ve dil sırtında artan bakterilerin oluşturduğu sülfürlü bileşenler sebebiyle görülebilen ağız kokusu; fizyolojiktir ve rehabilitasyon gerektirmez. Dişler ve dil sırtının fırçalanması sonrasında ortadan kalkar.
Gıdalardan ve zamandan bağımsız olarak uzun zamandır devam eden, şahsın kendisi veya yakını tarafından fark edilen makûs ağız kokusu ise, bir hastalığın bulgusu olabilir. Bu tip bir ağız kokusu ilgisizlik edilmemeli, ağız gargaraları, spreyler ve sakızlar ile maskelenmemelidir. Altta uyuyan etmen tespit edilmediğinde daha büyük meselelerle karşılaşılabilmektedir’’ dedi.
Yrd. Doç. Dr. Cansu Büyük, ‘’Ağız kokusu şikayetlerinin %90’ı ağız içindeki meselelerden kaynaklanmaktadır. Diş fırçalama ve diş ipi kullanımının kumpaslı olmaması en büyük faktördür. İnatçı ağız kokusu genellikle diş çürükleri ve dişeti irinlerinde daha fazla görülmektedir. Tanısı ve rehabilitasyonu basittir. Diş doktorunuza giderek tetkik edildiğinizde, meseleler tanımlanarak rehabilitasyonları yapılır. Ağız bakımınızı kumpaslı ve doğru olarak yaptığınızda ve rutin hakimiyetlerinizi aksatmadığınızda ağız kokusu, probleminiz olmaktan çıkacaktır’’dedi.
Ağız kuruluğuna neden olan gidişatlarda; beceriksiz akışkan alımına bağlı olarak ya da tükürük salgılanmasını eksilten hastalıklara ve ilaç kullanımına bağlı olarak da ağız kokusu ortaya çıkabilir. Perhiz veya oruç yakalama vaziyetinde beceriksiz akışkan alımına ilaveten açlığa bağlı olarak bedendeki yağ ve proteinlerin enerji olarak kullanılmaya başlaması neticeyi ortaya çıkan bileşenler ağız kokusuna neden olabilirler.
Ağız içi sebeplerin ortadan kaldırılmasına ve kumpaslı ağız bakımına karşın, ağız kokusu devam ediyorsa sistemik hastalıklardan kuşku edilmelidir. Kulak burun boğaz enfeksiyonlarında, mide rahatsızlıklarında, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda, şeker hastalığı diyabet varlığında, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve metabolizma bozukluklarında ağız kokusu görülebilmektedir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..