Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,48
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %0,24
Ağız kokusu nasıl giderilir yemeklerden sonra kesinlikle dişinizi fırçalayın!

Ağız kokusu nasıl giderilir yemeklerden sonra kesinlikle dişinizi fırçalayın!

Ağız kokusu, pek çok insan için can sıkıcı bir problem. Bazı insanlar ağız kokusu az olsa da bu mevzu hakkında çok kaygılanırken, bazı insanlar kendi ağız kokusunu fark edemeyebiliyor. Ağız kokusu varlığında ilk evvel ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmesi gerekiyor. İşte ağız kokusundan kurtulmanın yollarını sizin için sıraladık! Ağız kokusunun nedenleri Ağız kokusu nedenleri alttaki […]

Ağız kokusu, pek çok insan için can sıkıcı bir problem. Bazı insanlar ağız kokusu az olsa da bu mevzu hakkında çok kaygılanırken, bazı insanlar kendi ağız kokusunu fark edemeyebiliyor. Ağız kokusu varlığında ilk evvel ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmesi gerekiyor. İşte ağız kokusundan kurtulmanın yollarını sizin için sıraladık!

Ağız kokusunun nedenleri

Ağız kokusu nedenleri alttaki gibi sıralanabilir:

Besinler: Dişlerin arasındaki veya etrafındaki biriken gıda parçacıklarının bölünmesi bakterileri artırabilir ve makûs kokuya neden olabilir. Soğan, sarımsak ve baharat gibi bazı besinlerin harcanması da ağız kokusuna neden olabilir. 

Tütün mahsulleri: Sigara içmek güzel olmayan ağız kokusuna neden olur. Sigara içenlerin ve öteki tütün mahsulleri kullanıcılarının, bir başka ağız kokusu kaynağı olan diş eti hastalığına sahip olma ihtimalleri daha yüksektir.

Beceriksiz diş bakımı: Kumpaslı diş fırçalamayan ve diş ipi kullanmayan fertlerde, gıda parçacıkları ağızda kalıp ağız kokusuna neden olur. Dişlerdeki bakteri plağı arınılmadığı takdirde, diş etlerini tahriş edebilir ve sonunda diş ve diş etlerinin arasında plak dolgulu cepler oluşturabilir. Dil ayrıca koku üreten bakterileri de tutuklayabilir. Kumpaslı olarak arınılmayan veya uygun biçimde takılmayan takmalar, kokuya neden olan bakteri ve gıda parçacıklarını barındırabilir.

Ağız kuruluğu: Tükürük, makûs kokulara neden olan partikülleri arınarak, ağzı arınmaya destekçi olur. Tıp dilinde kserostomi denilen ağız kuruluğunda, tükürük imali eksildiği için ağız kokusu çoğalabilir. Ağız kuruluğu uyku sırasında natürel olarak oluşur, sabahları insanlarda sıradan olarak kollanan makûs ağız kokusuna yol açar. 

Ağızdaki enfeksiyonlar: Diş çekilmesi gibi ağız ve çene cerrahisi sonrasında ağızda oluşan yaralar, makûs kokuya neden olabilir. Bunun haricinde diş çürümeleri ve diş eti hastalıkları da makûs kokulara neden olur.

Ağız kokusu nasıl giderilir?

Ağız kokusunu eksiltmek veya önlemek için konutta yapabileceğiniz uygulamalar ise şöyle:

Yemeklerden sonra diş fırçalamak: Yalnızca konutta değil dışarıda ya da dükkanında yemek yedikten sonra kullanmak için yanınızda bir diş fırçası bulundurmalısınız. Özellikle yemeklerden sonra, günde en az iki kere florür kapsayan bir diş macunu kullanarak fırçalama yapmalısınız. Antibakteriyel özelliklere sahip diş macunlarının makûs kokuları eksilttiği çalışmalarca gösterilmiştir.

Günde en az bir kere diş ipi kullanmak: Doğru diş ipi kullanmak, yemek parçacıklarını ve plakları dişlerinizden uzaklaştırır ve makûs soluğu hakimiyet etmeye destekçi olur.

Dili fırçalamak: Dil de dişler gibi bakterileri barındırır, bu surattan dikkatlice fırçalamak kokuları eksiltebilir. Sigara kullananlar ya da ağız kuruluğu yaşayanlar bakteriler tarafından kaplanmış bir dile sahip olmaya daha yatkındırlar, bu sebeple bu cins bireylerin özel bir dil kazıyıcı kullanmasında fayda vardır. Bunun haricinde dahili dil arınıcısı olan bir diş fırçası da kullanılabilir.

Takma dişleri veya diş makinelerini arınmak: Köprü veya takma diş takıyorsanız, en az günde bir kere veya diş doktorunuzun belirttiği sıklıkta ve biçimde pakliğini yapmalısınız. Diş doktorunuz size en iyi paklik mahsullerini önerebilir.

Ağız kuruluğundan sakınmak: Ağzınızı nemli yakalamanız gerekir, bunun için tütün mahsullerinden uzak durup daha fazla su harcayabilirsiniz. Daha kuru bir ağza yol açabilecek kahve, içkisiz meşrubatlar veya içki gibi meşrubatları hudutlandırmalısınız. Tükürükleri uyarmak için şekersiz sakız çiğneyebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN